Vstupenky online

Semifinále LD pokračuje dál. Valachy ve třetím zápase zradilo zakončení

Helena Hegeďová • 24.03.2024

Do třetího utkání šli Valaši za vedení 2:0 na zápasy a mohli tak semifinálovou sérii ukončit. Že to ale nebude tak jednoduché se přesvědčili hned zkraje zápasu. Soupeř byl důrazný, předváděl svou tvrdou hru a v závěru první třetiny se dostal do dvoubrankového vedení. Ve druhém dějství domácí ještě jeden gól přidali, naději pro Valachy však v posledních sekundách před sirénou vykřesal Jakub Elich. Bylo to opět o dva góly. Vsetínští měli po celou dobu spoustu šancí, ale v zakončení to vázlo. Tvrdá hra navíc znamenala výrazný počet trestných minut na obou stranách - statistika hovoří o 17 menších trestech pro domácí a 14 pro hosty. Wolves právě v přesilovce 4 na 3 přidali svou čtvrtou branku v zápase a potvrdili snížení v sérii. Utkání druhé semifinálové dvojice se hrálo na ledě Havlíčkova Brodu, kde domácí Bruslaři vyhráli v prodloužení, ujali se vedení v sérii a jsou krok od finále.

Liga dorostu - SF3 ne 24.3.17:10
HC Pilsen Wolves
VHK ROBE Vsetín
4:1(2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 16:06 Petrov (Chasák; 5/5), 19:42 Míčka (Patejdl; 5/5), 35:45 Kočárek (Mlakar; 5/5), 53:56 Petrov (Chasák; 4/3) – 39:48 Elich (Dvořák; 5/5). Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Tvrdík. Diváci: 144. Vyloučení: 17:14. Využití: 1:0. Střely na branku: 4:1. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.

HC Pilsen Wolves: Makarius – Fiala, Novikov, Brož, Kočárek, Petrov, Mlakar – Černý, Bárek, Štolba, Malíček, Mazko, Patejdl, Míčka, Chasák, Popovych, Šmíd, Račinský.
VHK ROBE Vsetín: Cegliňski (36. Hanzlík) – Vaněk, Sadílek, Dubec, Kučný, Kužel, Hynek – Vaculík, Ročák, Zezulka, Drozd, Bláha, Dvořák, Němec, Malý, Fusek, Vinklárek, Elich.

Ohlasy k utkání

Zbyněk Žabčík (VHK ROBE Vsetín): Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř, který napadá a hraje tvrdý hokej. Kluky jsme na to upozorňovali, bohužel jsme dostali rychlý první gól a do šatny ještě druhý. Snažili jsme se vyrovnou s hrou soupeře, bohužel při nás ale nestálo štěstí v zakončení. Měli jsme spoustu šancí, spoustu tyček, jen jsme nebyli dostatečně důrazní před brankovištěm, což soupeř byl. Do čtvrtého zápasu se budeme snažit dát všechny síly dohromady a sérii ukončit.