Polská policie postřelila patnáctiletou dívku při honičce

Přidat na Seznam.cz

Polsko – Policisté postřelili patnáctiletou spolujezdkyni z auta, které nezastavilo k policejní kontrole. Řidič vozu najel do policejního auta a poté se pokusil srazit policistu. Během pronásledování ve městě Ozarow Mazowiecký se vozidlo převrátilo. Honička se odehrála v noci z neděle na pondělí.

Řidičem vozu byl muž. Čtyřiadvacetiletý muž nezastavil k policejní kontrole. Podle zjištění muž narazil autem do policejního vozu a začal ujíždět.

Na úrovni dálniční křižovatky A2 řidič peugeotu na chvíli zastavil a poté se rozjel a snažil se srazit policistu. Druhý policista několikrát vystřelil a mířil na pneumatiku. Muž pokračoval v útěku, který skončil převrácením vozidla ve městě Ozarowě Mazowieckém, píše deník Wiadomosci.

Patnáctiletá dívka postřelena při policejním pronásledování

V důsledku střelby byla zraněna patnáctiletá spolujezdkyně. Dívka byla převezena do nemocnice se střelným poraněním stehna – její život není ohrožen. Řidič a druhý sedmnáctiletý spolujezdec nebyli zraněni. Ukázalo se, že řidič měl zákaz řízení – byl mu odebrán řidičský průkaz za řízení pod vlivem alkoholu. Měl také záznam za držení drog.

Jak zjistil deník Onet, policisté se rozhodli auto zkontrolovat, protože jeho řidič jel podezřelým způsobem. Měli podezření, že by mohl být pod vlivem alkoholu nebo jiných látek.

Řidič byl nakonec podroben dechové zkoušce. Zkouška ukázala výsledek 0,00. Byla mu ještě odebrána krev, aby se zjistilo, zda není pod vlivem omamných nebo jiných látek.

Zdroj: Onet, Wiadomosci