Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Obhájci titulu zvítězili na hřišti nováčka. Nitra nečekaně nestačila na Znojmo

Úřadující mistr Snapbacks ligy amerického fotbalu Vysočina Gladiators na úvod nové sezony zvítězil na hřišti Pardubic Stallions 43:14. O největší překvapení 1. kola se postarali hráči Znojma, kteří v rytířském souboji porazili favorizovanou Nitru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Pardubice Stallions – Vysočina Gladiators

Stallions naposled působili v nejvyšší soutěži v sezoně 2019 a při návratu mezi elitu je na domácím hřišti čekali obhájci titulu.

V dresu Gladiators i v letošní sezoně působí legendární quarterback Jan Dundáček, kterého v útoku doplňuje americký running back Ashton Heard.

Nová posila týmu se uvedla hned zkraje zápasu, když po necelých pěti minutách hry otevřela skóre čtyřyardovým touchdownem.

Prostřední pasáž zápasu přinesla v nepříznivém počasí nečekaně vyrovnanou hru. Heard sice v úvodu druhé čtvrtiny zvyšoval na 14:0, ale krátce nato se poprvé prosadili také domácí Stallions.

O první touchdown v sezoně se postaral zkušený running back Ondřej Ministr a stejný hráč snižoval na rozdíl jednoho skórování také ve třetí čtvrtině.

Definitivní zlom v zápase přišel na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny. Dundáček nejprve tříyardovým během zvýšil na 28:14 a následně v úvodu závěrečné čtvrtiny poslal přesný pas na Matěje Majerčáka.

Gladiators se tak ujali vedení 36:14 a pojistku za vítězstvím udělal v poslední minutě zápasu svým třetím touchdownem Heard.

Znojmo zaskočilo favorizovanou Nitru

V souboji dvou celků s rytířem ve znaku překvapili hráči Znojma favorizovanou Nitru a zvítězili 19:16. Znojmo pro letošní sezonu angažovalo hlavního trenéra Martina Kociána a jeho odbornost na defenzivní hru se projevila hned proti favorizované Nitře.

Slovenský tým se loni prezentoval velkou ofenzivní silou a quarterback Boris Bútora překonal několik individuálních rekordů ligy.

Obrana Nitry sice v úvodu zápasu zastavila ve své endzóně útok Znojma a Tyrone Clark si připsal první interception. Útok Nitry ale začínal v blízkosti vlastní endzóny a nakonec si Znojmo připsalo safety a 2 body, když se míč dostal vinou Nitry za vlastní endzónu.

Předpokládaná ofenzivní smršť ze strany Nitry se nekonala a v prvním poločase se dokázali prosadit pouze hráči Znojma. Na 5:0 zvyšoval na začátku druhé čtvrtiny field goalem Dominik Synek.

V závěru prvního poločasu se Znojmo prosadilo hned dvakrát, když si touchdown připsal Dominik Dvorský a následně Jakub Čermák po pasu quarterbacka Volodymyra Hrynkiva. Poločasové skóre tak bylo nečekaně 19:0 ve prospěch Znojma.

Útok Nitry se začal rozehrávat až ve druhém poločase. Bútora zakončil jednoyardovým touchdownem podařený drive a na začátku závěrečné čtvrtiny vyslal pasem pro dalších šest bodů Ľuboše Paprčku.

Nitra měla jedenáct minut na to, aby se jí podařilo otočit skóre. Přestože útok Znojma už žádný bodový příspěvek nepřidal, obraně se podařilo ustát závěrečný tlak favorita a Znojmo překvapivě zvítězilo 19:16.

Steelers a Monarchs zvítězili s nulou

Obrana Ostravy Steelers v loňské základní části dominovala a připsala si hned několik vítězství s nulou. Stejný scénář si ostravští zopakovali také v úvodním zápase proti Ústí nad Labem Blades.

Steelers letos hrají bez zahraničních posil. Kromě obrany spoléhají na běhovou hru pod vedením runnning backa Jiřího Košaře. Ten si připsal dva touchdowny a pomohl k výhře Steelers 20:0.

Ještě dominantnější výkon v obraně předvedli hráči Bratislavy Monarchs na hřišti Přerova Mammoths. Domácí útok se stěží dostal s míčem na polovinu soupeře, a tak skórovali pouze hosté.

Ve výborném světle se představil nový quarterback Monarchs Desmond Prusia, který zakončil zápas se čtyřmi pasovými touchdowny. Monarchs zvítězili vysoko 37:0.

Výsledky 1. kola Snapbacks ligy:

Pardubice Stallions – Vysočina Gladiators 14:43, Ostrava Steelers – Ústí nad Labem Blades 20:0, Znojmo Knights – Nitra Knights 19:16, Přerov Mammoths – Bratislava Monarchs 0:37.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články