Ruský ostrostřelec Ovečkin zase pálí ostrými

Přidat na Seznam.cz

Půlku sezóny střelecky spíše strádal. Teď je opět na koni. Proti Winnipegu dal Alexandr Ovečkin 2 góly. Trefil se v pátém zápase v řadě a už má 26 gólů. V listině střelců mu v této sezóně patří až 44. místo, ale to mu nevadí. Ví, že Trofej Maurice Richarda už asi nikdy nevyhraje. Zajímá ho jen Gretzkého rekord a k tomu mu schází 46 tref.

Kdo chce vidět, jak v kostce vypadá útočná hra Washingtonu, ten ať si pustí Ovečkinův týden starý gól proti Torontu Maple Leafs. Strome vybojuje puk na modré čáře, Wilson mu zablokuje obránce a Strome tak jde sám na bránu. Bek Maple Leafs, místo aby bránil Stroma, hlídá prostor přihrávky na volného Ovečkina. Kanadský centr tak může střílet, je sám před brankářem. Ale neudělá to. Předá riskantní pas na Ovečkina v horší pozici a ten dá gól.

Washington Capitals ani netají, že je pro ně prioritou číslo jedna, aby Ovečkin udělal rekord. Trenér posílá hvězdnou osmičku na led za každé možné situace. Ovečkin má pátý nejvyšší ice-time mezi útočníky, což je u 38letého hráče opravdu na pováženou. Ovečkin nikdy nebyl vzorný hráč pro bránění, a teď ve vyšším věku je to horší než kdy dříve. Má na kontě 18 minusových bodů ve statistice +/-.

Přesto se Washingtonu začíná dařit. Z posledních 10 zápasů vyhrál 7 a tým z hlavního města najednou vystoupal na pozice zajišťující play-off.

Po včerejším vítězství Washingtonu nad Winnipegem 3:0 se ale novináři na tiskovce neptali na play-off. Zajímal je jen Ovečkin, který ten večer dal dva góly. A trenér Spencer Carbery ochotně odpovídal. „Když přijdou nejdůležitější zápasy roku, to jsou jeho chvíle,“ cituje jeho slova web NHL.com. „V tu chvíli podává své nejlepší výkony. Dává velké góly a udržuje náš tým ve hře.“

Zdroj: autorský článek, NHL.com