Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Přípravy vrcholí. Hokejistky se sešly před blížícím se MS

Evropská část hokejové reprezentace žen zahájila závěrečnou část přípravy na blížící se MS. Na něm budou Češky obhajovat bronzové medaile z předešlých dvou let. V Plzni se sešlo čtrnáct hráček. Dalších devět nominovaných je doplní v Lake Placid, kam národní tým v úterý odletí.

Radost českých hokejistek
zdroj: twitter.com/narodnitymzen

"Sešly jsme se v neděli, kdy proběhla zkouška oblečení a sak, což je taková naše tradice před mistrovstvím světa," řekla generální manažerka Tereza Sadilová v Plzni, kde se reprezentantky zapojily do akce Holky na led na podporu malých hokejistek. "I to je naše tradice. Snažíme se holkám ukazovat, že někde začínaly a že je důležité vracet se do dětství. A možná i předávat zkušenosti další generaci," vysvětlila Sadilová. Trénink se svými vzory si vyzkoušelo několik desítek malých hokejistek.

Poté už se reprezentantky začnou naplno soustředit na MS v Utice. Ještě předtím se přesunou do dějiště olympijských her 1980, kde se budou na vrchol sezony připravovat domácí Američanky. "Čeká nás tam šestidenní kemp s USA Hockey, což je pro nás skvělé, že můžeme být s ženskou hokejovou velmocí. Na konci, 30. března, jej završíme přípravným zápasem," řekla Sadilová. O den později tým odletí do dějiště mistrovství.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejistky ladí formu před mistrovstvím světa

S obhájkyněmi zlata sice Češky společně trénovat nebudou, i tak je ale Sadilová ze spolupráce nadšená. "Pro nás je to hodně důležité. Podobná spolupráce už byla před mistrovstvím světa do 18 let ve Švýcarsku. Oni si nás vybrali jako evropského spojence, což nám dává obrovský kredit. Sdílí s námi know-how," ocenila Sadilová americkou podporu.

V Lake Placid se k týmu připojí trenérka Carla MacLeodová a hráčky, které působí v Kanadě a USA v čele s čtveřicí, která působí v nové zámořské soutěži PWHL. Tu tvoří obránkyně Aneta Tejralová a útočnice Denisa Křížová, Kateřina Mrázová a Tereza Vanišová. "Ostrý start tak bude zítra večer v jedenáct hodin, kdy se tam všichni sejdeme," uvedla generální manažerka.

České hokejistky se na MS představí v elitní skupině A a v první části turnaje se postupně utkají s Finskem, USA, Kanadou a Švýcarskem. Bez ohledu na výsledky mají zajištěný postup do čtvrtfinále, kam projdou i tři týmy ze skupiny B. "Holky jsou plné elánu, mají radost, že mohou reprezentovat, a těší se. Čeká nás teď náročné cestování, ale to je součást reprezentace. Zdravotní stav i nálada v týmu je výborná," dodala Sadilová.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články