Celebrity

25. března 2024 14:55

David Laštovka

Dcera Kaisera a Konvalinkové propadla alkoholu a skončila v léčebně. Nyní také hraje

Show Jana Krause (40) - Naďa Konvalinková

Karolína Kaiserová, dcera slavného hereckého páru Oldřicha Kaisera a Nadi Konvalinkové, která slaví 41. narozeniny, po rodičích podědila umělecký talent. Bohužel, stejně jako její otec, však měla období, kdy propadla alkoholu a skončila na léčení. Jaké je její soukromí?

Karolína Kaiserová se vydala ve šlépějích slavných rodičů. Působila v Dismanově dětském rozhlasovém souboru a studovala Pražskou konzervatoř. V době dospívání však začala vést bohémský způsob života, propadla alkoholu a studium nedokončila. Nad svými démony nakonec dokázala zvítězit, a to díky léčení, silné vůli a odhodlání.

Následně se začala objevovat na pražských divadelních scénách a příležitosti dostávala i před kamerou. Zahrála si například ve filmech Andělské oči, Na psí knížku, Duše jako kaviár, Non plus ultras, Zlá minuta, Vánoční příběh nebo v pohádce Dešťová víla.

Čtěte také: Oldřich Kaiser se v tichosti znovu oženil. Stal se z něj podpantoflák?

Čím jí pomohla matka Naďa Konvalinková?

Velký podíl na tom, že se Karolína dokázala svých problémů zbavit, má i její maminka Naďa Konvalinková, která je pověstná svým pozitivním přístupem k životu. „My to máme v rodině jako dar. Zdědili jsme to po našem dědečkovi, který byl takový přírodní Louis de Funès. Důležité je mít smysl pro humor, ten u nás v rodině máme v povaze všichni, nebrat se vážně, milovat lidi a také sám sebe,“ prozradila Konvalinková v pořadu 7 pádů Honzy Dědka.

Blahopřejný telegram v porodnici vzbudil poprask

Se svým bývalým manželem, hercem Oldřichem Kaiserem, se Konvalinková seznámila v roce 1975 na divadelní premiéře hry Mladý muž a bílá velryba. Byla to láska na první pohled. Zamilovali se do sebe takovým způsobem, že se jim kolegové rozhodli dát přezdívky a začali je oslovovat Romeo a Julie. O pět let později se vzali a po svatbě se jim narodila dcera Karolína. Kaiser se svým nerozlučným parťákem Jiřím Lábusem Konvalinkové tehdy do porodnice zaslali blahopřejný telegram, který vlastnoručně podepsali tehdejšími vrcholnými politiky, Leonidem Iljičem Brežněvem, Gustávem Husákem nebo velmi angažovanou herečkou Jiřinou Švorcovou, což mezi zdravotnickým personálem vzbudilo velký poprask.

Rozvod po pětadvaceti letech

Manželství ale příliš šťastné nebylo. Kaiser byl bohém, který se rád napil a poté tropil různé excesy. Jiná žena už by s ním dávno vyrazila dveře, Naďa ale dlouho zůstávala nad věcí a všechny vylomeniny mu trpěla. Definitivní trpělivost jí došla až po pětadvaceti letech manželství, kdy podala žádost o rozvod. Ten proběhl v naprostém klidu a bez emocí. Herečka s odstupem let na soužití s Kaiserem dokonce vzpomíná s láskou. Zatímco ona už zůstala sama, Kaiser si našel novou partnerku, písničkářku Dášu Vokatou, bývalou přítelkyni básníka Ivana Martina Jirouse.

Mohlo by vás zajímat: Dáše Vokaté se podařilo zkrotit Oldřicha Kaisera. Jak jim to klape v manželství?

Herečka Naďa Konvalinková je dle svých slov optimistkou od přírody. V Show Jana Krause (2021) prozradila, co ji činí šťastnou:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.