logo mesta

Město Hranice

Oficiální webové stránky

Obnova zeleně ve městě pokračuje

Publikováno 25.3.2024

Po podzimním a zimním kácení stromů v některých hranických ulicích nyní přijde na řadu náhradní výsadba. Teď v březnu se odstraňovaly pařezy, aby byl vytvořen prostor pro nové stromy.

Na třídě 1. máje v lokalitě u Slávie nahradí pokácené poškozené akáty kolem deseti javorů, které jsou do této lokality vhodnější. Další nové stromy, tentokráte lípy budou vysazeny v Máchově ulici. A o kus dále u hřiště poblíž viaduktů doplní zeleň několik borovic, jedlí a listnatých ambroní, celkem 13 stromů. V ulici Palackého přibude desítka habrů a na Cementářském sídlišti  stejné množství borovic. V ulici Jiráskova již dva poškozené stromy, z nichž jeden loni zlomil silný vítr a ani druhý  nebyl v dobrém zdravotním stavu, nahradily dva nové javory.

 

Na druhou stranu, naopak na Struhlovsku dojde ke kácení v areálu ZŠ a MŠ Struhlovsko, kde kvůli  rekonstrukci školního hřiště budeme  kácet šest větších stromů.  Samotné práce na hřišti by měly probíhat o prázdninách. Stará antuková dráha dostane nový  umělý povrch,  budou upraveny atletické sektory pro skoky do výšky i dálky a  sektor na vrh koulí.  V areálu budou instalovány také herní prvky.

Vichřice, které u nás řádí v posledních letech čím dál častěji, dokáží zlámat i  na první pohled  docela zdravé stromy. Proto je nahrazování nemocných či poškozených stromů ve městě nezbytné. 

Všechna práva vyhrazena - Město Hranice © 2024 | Změnit nastavení cookies