Islámský stát hrozí Rusům za zmrzačené teroristy. ISIS slibuje Rusům „těžké, smrtící, krvavé, spalující a zničující rány“

Přidat na Seznam.cz

Rusko – Útočníci byli v neděli večer předvedeni vážně potlučení před moskevský soud. V pátek večer byl v Crocus City Hall na předměstí Moskvy, proveden hrůzný útok. Počet obětí byl ohromující – 137 mrtvých a více než 150 zraněných.

Jedenáct osob bylo zatčeno. A čtyři útočníci byli tuto neděli večer předvedeni před soudce s cílem uvalit na ně vazbu. Záběry sdílené na sociálních sítích jsou hrozné. Jeden z nich, vypadající zuboženě, má kolem hlavy ještě zbytky igelitového sáčku. Další má obvaz, který údajně zakrývá uříznuté ucho. Třetí byl předveden v bezvědomí na invalidním vozíku v doprovodu lékařů. Podle několika svědků mu chybělo oko.

„Dejte si pozor!“

Toto pondělí na tyto snímky reagoval Islámský stát. Íránská média s odvoláním na Al-Azaim (propagandistická síť EI-Khorasan) totiž zveřejnila plakát, který údajně reaguje na fotografie teroristů. Šlo o jízlivou odpověď adresovanou všem Rusům, včetně Vladimira Putina, píše francouzský deník Lindependant.fr.

Co je na plakátu uvedeno?

„Pozor! Nemyslete si, že nemáme příležitost pomstít se za zajetí našich bratrů,“ stojí ve vzkazu. „Pátečním útokem jsme s Boží pomocí dokázali, že mudžáhidové Islámského státu vás mohou potrestat za všechny vaše hrůzy. Mučení a zajetí mudžáhidů a zveřejnění jejich videí zvyšuje žízeň po vaší krvi u stovek jejich bratrů. Tentokrát vás udeříme do hlavy, aby si vás budoucí generace, dá-li Bůh, pamatovaly, aby tyto minulé rány a bolesti mohly být zapomenuty. Ano, velmi těžké rány, smrtící, krvavé, spalující a zničující. Velmi brzy, dá-li Bůh“.

Zdroje: platforma X, L‘ Indépendant