InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Beseda s cestovatelem

    Čtvrtek 16.5 16:30 - Jihočeská vědecká knihovna - pobočka Suché Vrbné Železničářská 12, České Budějovice

  • Kultura Na Kanále

    Čtvrtek 16.5 17:00 - Vodácké centrum České Vrbné

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vimperk na úvod schytal bůra od Dvořiště

ilustrativní foto

ilustrativní foto

VIMPERK – Úvodní zápas jarní části A třídy fotbalistům Vimperka vůbec nevyšel. V sobotu přivítali Dolní Dvořiště, které mělo na kontě devatenáct bodů. Tudíž stejně jako Šumavan. Žádná vyrovnaná partie se ale nehrála. Hosté mezi 24. a 39. minutou udeřili hned třikrát a rozhodli zápas. Pod vysokou výhru Dolního Dvořiště 1:5 se čtyřmi góly podepsal kapitán Šimon Štifter. Čestný úspěch domácí zaznamenal Lukáš Vintr.

TJ Šumavan Vimperk – FK Dolní Dvořiště 1:5 (0:3)
Branky: 77. Vintr – 31. 39., 62. a 89. Štifter, 24. Urazil

Trenér Vimperka Lukáš Sýs: ,,V prvním utkání jsme vyšli bodově naprázdno. Do prvního poločasu jsme nevstoupili špatně a měli jsme hru celkem pod kontrolou, bohužel jsme si nevytvořili žádnou větší šanci. Ve 24. minutě soupeř poprvé skóroval a začala patnáctiminutová fáze, kdy jsme trestuhodně obdrželi tři branky po našich chybách, které soupeř svou zkušeností dokázal využít. Těchto patnáct minut rozhodlo utkání. Do druhého poločasu jsme si řekli, že na ten první zkusíme zapomenout a pokusíme se vyhrát alespoň druhý poločas. Bohužel jsme nezačali ideálně, hráli jsme ustrašeně a nevytvořili jsme si žádnou větší šanci. Naopak soupeř opět v 62. minutě zvýšil skóre na 4:0. Poté z nás konečně spadla nervozita a převzali jsme otěže utkání. Vytvořili jsme si několik šancí, bohužel v síti skončila jen hlavička Lukáše Vintra. V závěru utkání ještě hráči Dolního Dvořiště zvýšili na konečných 1:5 v jejich prospěch. Nutno podotknout, že ve druhém poločase, šli hosté třikrát sami na bránu, ale vždy je skvěle vychytal Matyáš Osvald, naše nová brankářská opora. Bohužel jsme doplatili na naši nedůslednou defenzivní hru, je třeba se z toho poučit do dalších utkání. Musíme se z toho rychle oklepat. V týdnu pořádně potrénovat a připravit se na další utkání, ve kterém zajíždíme do Hrdějovic, kde budeme hrát takzvaně o šest bodů. Hrdějovice dokázaly vyhrát na hřišti Sousedovic a tak nás tam jistě nečeká jednoduché utkání. Víme, že tato sezona pro nás bude velmi těžká, ale uděláme maximum pro to, abychom uhráli co nejvíce bodů."

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace