Alana Fairchild: Karty bohyně Kálí

Alana Fairchild: Karty bohyně Kálí

Tisk

kartyBohyneKali perexAlana Fairchild se tématu temné bohyně zkázy i zrození nikdy nevyhýbala a přitahovalo ji. Karty nás svými obrázky přenášejí do atmosféry s vůní kadidel a vykuřovadel, texty pak do hlubin lidské duše ve chvíli, kdy doslova bolestně touží se obnovit. Vyléčit, znovuzrodit. A pro takové výklady a situace jsou vhodné.

Pocítíte-li tyto touhy, pak i jen pouhé pročítání příručky je nesmírně léčivé a inspirující.

Pro jemné a citlivé povahy?

Ano, překvapivě i vám autorka doporučuje tyto karty jednou nohou vnořené do světa smrti a zmaru, protože právě tyto jemné a citlivé povahy potřebují důrazněji bránit své vnitřní i vnější hranice, aby z nich lidé kolem, nebo situace, nevysávali energii a nezanechali vás jen jako vycucané zbytky člověka..

A dokonce, považte tu krásnou poetiku sdělení:

„To je pro Matku Kálí naprosto pobuřující a nespravedlivá představa, takže není divu, že v takových situacích přispěchá k ochraně čistých duší s nebývalou prudkostí.“

I když jde o poetické popisování duchovních cest v náladě veskrze velmi sváteční a povznesené, můžeme si z jednotlivých popisků vzít základní pojmy, to, jak funguje taková obroda duše, pokud se pro ni rozhodneme.

Namátkou mne při výkladech potkalo například:

Pokud vám nejde znovuzrození, boj s něčím silnějším, patrně budete muset použít silnější zbraně. Silnější, než vám třeba „jemná a soucitná povaha dovoluje“. A pak to půjde, otevře se před vámi řešení, milost, uvolnění. NĚKDY SE PROSTĚ MUSÍME BRÁNIT PRUDČEJI.

kkkk

Změny k lepšímu někdy pozveme do života skutečně tím, že začneme o světě kolem smýšlet lépe. A třeba si pomůžeme i tím, že z něj odstraníme, byť třeba jen dočasně, lidi, kteří nás stahují dolů. 

Když odmítáme přijmout, že se kolem nás hroutí něco, co jsme dlouho opečovávali a věřili tomu, drtí nás to. Ale ta milost a úleva, když to přijmeme… niterný soukromý útlum, kde si vše zpracujeme, a pak doslova příval zdraví a nejspíše i něčeho mnohem lepšího, než bylo to původní.

A to jsou jen některé příklady. Tyto starobylé světy, které ožívají na kartách, bohyně podsvětí a jejich podoby, se stávají tím více přitažlivé a fascinující, čím déle s nimi pobýváte.

Pro jaké výklady se hodí?

-        Potřebujete-li najít svoji další životní cestu, ryze prakticky.

-        Zbavit se traumatu, nevyhovujících situací.

-        Najít životní sílu… energii, směr… prostě jen pro ten pocit!

Karty vydalo nakladatelství Synergie Publishing 2024, www.synergiepublishing.com


 

Přihlášení



Martin Němec o svém otci, kterému věnoval knihu Josef Němec – Obrazy a kresby

Košatost a význam umělecké tvorby zobrazuje kniha s názvem Josef Němec – Obrazy a kresby, která současně přiblíží pracovní i soukromou tvář pražského výtvarníka. Jeho synem je Martin Němec, dnes renomovaný malíř a hudebník, duše rockových kapel Precedens a Lili Marlene, jenž potvrzuje, že jablko nepadlo daleko od stromu. Právě on je spolutvůrcem zmiňované výpravné knihy. A protože ji čeká 18. dubna pražský křest v Galerii Malostranské besedy, tak nevím, kdo by o knižní novince, o Josefu Němcovi a o jeho tvorbě povyprávěl víc než jeho syn Martin.

Sebepéče pro pečující

Spousta z nás se může ve svém životě dostat do situace, kdy bude potřebovat pomoc nebo se ocitne v roli pečujícího, ať už na osobní úrovni, nebo té profesionální. Ve společnosti je často zmiňována a probírána role potřebného, ale již se opomíjí myslet na roli pečovatele. I pečující osoba je pouze člověk, se svými silnými i slabými stránkami, který na sebe převzal neuvěřitelný závazek a zejména velkou zodpovědnost. Je potřeba si uvědomit, že i on má svůj soukromý život, své limity a omezené zásoby energie, zvláště v případě, kdy nemá z čeho čerpat.

Tapír

  • TAPÍR 2/2024
    Vždycky to uteče jak voda…  Nedávno jsme ještě listovali prvním číslem Tapíra tohoto roku a už je tady číslo druhé....
  • TAPÍR 1/2024
    S novým rokem přichází i nové číslo vašeho oblíbeného humoristického časopisu Tapír. Letos jsme se zakousli už do sedmého ročníku!...
  • Tapír 6/2023
    Poslední číslo Tapíra pro rok 2023 je venku! V tomto vydání se můžete těšit na vtipy zaměřené na téma Na...
Banner

Hledat

Videorecenze knih

Rozhovor

Nejen na první porevoluční koncert Karla Kryla v Kroměříži vzpomíná Jana Knapková

jana2Není proč se divit, že průvodkyní Expozice Karla Kryla v Kroměříži je právě žena, která organizovala první Karlův koncert v Kroměříži v květnu 1990. Ing. Jana Knapková je nejen sympatická, a navíc muzikální dáma, zná písničkářovu tvorbu, ale t...

Daliborovy dubnové tipy. Co pěkného si přečíst?

Možná jsme podlehli neoprávněnému dojmu, že léto tento rok dorazilo dříve. Jenže příroda změnila názor. Takže co s pošmournými, chladnými a deštivými večery? Máme pro vás opět Daliborovy knižní tipy, které se určitě budou hodit!

Čtěte také...

Praha 12 dosévá trávníky

travniky perexPokud obyvatelé Prahy 12 v dnešních dnech slyší v okolí svých domovů vrčet sekačku, nejedná se o běžné sekání trávy, ale přípravu na dosev trávníku.

...

Z archivu...


Literatura

Vietnamka, která doma nemá vařič na rýži

Outsider perexNěkdo jim tyká. Další obdivují jejich nasazení. Jiní se zamilovali do jejich jídla. Ale existuje jen velmi málo Čechů, kteří by tuzemskou komunitu Vietnamců nevnímali. Nebo na ni neměli názor. Za každým z těchto lidí se přitom skrývá p...

Divadlo

Zora Jandová a její hosté vzdají v Městském divadle Brno poctu šansonu

Pocta šansonu vizuálZora Jandová, muzikálová herečka a šansoniérka, bude v září 2023 slavit 65. narozeniny. V říjnu téhož roku uplyne 60 let od úmrtí Édith Piaf. Koncert Pocta šansonu tak připomene nejenom francouzskou zpěvačku nejznámějšími písněmi z...

Film

Rekapitulace Febiofestu: punková anarchie, film bez Lucíi a digitální amputace

febiofest200Jubilejní 20. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest skončil v hlavním městě vyhlášením vítězného snímku sekce Nová Evropa. Stalo se jím britské nezávislé drama Rozbitý svět (Broken...