Varování: Koupili jste si jednu z těchto oblíbených potravin? V žádném případě je nejezte. Je to hazard s vlastním zdravím

Tak to tady snad ještě nebylo. Obchodní řetězec Globus stahuje po celé republice z prodeje hned několik druhů oblíbených cukrovinek.

i Zdroj fotografie: Realeklas / Creative Commons / CC-BY-SA
                   

O tom, že prodejny stahují z prodeje nejrůznější závadné zboží, vás na Událostech247 informujeme poměrně často. Už to skoro vypadá, že zákazníci by si možná měli předtím, než vyrazí na nákup potravin, zkontrolovat, co nového Státní zemědělská a potravinářská inspekce opět zakázala.

Sušenky, ve kterých byly kousky kovu

I když informujeme většinou spíš o závadném mase či uzeninách, v poslední době se rozmohly také závadné sladkosti. Psali jsme na Událostech247 například o tom, že obchodní řetězec Tesco musel už dříve stáhnout hned několik proteinových tyčinek. Obsahovaly totiž vyšší než stopové množství mléčné bílkoviny, i když nebyla uvedena na etiketě. Lidé, kteří trpí alergií a tyčinku by snědli, mohli mít vážné zdravotní potíže.

Tesco stahuje z obchodů oblíbenou pochoutku. Lidem může způsobit vážné zdravotní problémy

Víte od nás také o sušenkách Billa Premium Soft Cookies With Dark, Milk & White Chocolate z obchodního řetězce Billa, po jejichž konzumaci mohli zákazníci skončit v nemocnici. Mohly totiž obsahovat kovové předměty. U sladkostí jsou podobné záchyty o to nebezpečnější, že je konzumují také malé děti a ty by takový kousek kovu mohly velmi snadno spolknout.

Nebezpečné čokolády

Pokud mají vaše děti nebo vy rádi čokoládové pochoutky Kinder a chodíte nakupovat do obchodů Globus, čtěte teď pozorně. Řetězec informoval, že s okamžitou platností stahuje z prodeje vybrané cukrovinky značky Kinder, konkrétně jde o tři oblíbené výrobky. Ke stahování produktů této značky došlo naposled před 2 lety, kdy byla v cukrovinkách zjištěna salmonela, připomíná web Kupi.Tak to si zrovna dobře pamatuji, protože moje děti tyto výrobky milují a tenkrát je dokonce snědly. Naštěstí jim nic nebylo,“ popisuje paní Klára.

iZdroj fotografie: Simon A. Eugster / Creative Commons / CC-BY-SA
Čokoláda a různé kakaové výrobky jsou u lidí velmi oblíbené

Jde o výrobky Kinder Happy Hippo, Kinder čokoláda a Kinder mléčný řez. Konkrétní šarže najdete na webu obchodního řetězce Globus. Důvodem ke stažení výrobků je podezření na nevyhovující kvalitu. Bližší informace řetězec neposkytl. Zákazníci, kteří uvedený výrobek zakoupili, ho mohou vrátit v jakémkoli z hypermarketů Globus, kde jim budou po předložení účtenky vráceny peníze v plné výši.

Kupujete si výrobky uvedené značky? Napište nám to v komentářích

Diskuze Vstoupit do diskuze
90 lidí právě čte
Jiří Klimenský
Autor článku

Jiří Klimenský

Dlouholetý nadšenec v oblasti ekonomie a společenských témat. V minulosti jsem působil v několika menších regionálních médiích. Teď se snažím čtenáře informovat o důležitých tématech na Událostech247.

Zobrazit další články