Domů / Cvičení / Proč vyzkoušet outdoor run? Zlepšíte si fyzičku a poznáte nové lidi
Proč vyzkoušet outdoor run?

Proč vyzkoušet outdoor run? Zlepšíte si fyzičku a poznáte nové lidi

Chcete si dát do těla a zároveň se u toho seznámit s novými lidmi? Propadněte koníčku, který si získal řadu příznivců zejména v době pandemie covidu-19. O jakou aktivitu se jedná? Dovolte nám, abychom vám představili outdoor run.

Běh, pěší turistika i procházky – to vše spadá pod outdoor run

Venkovní běh, turistika či obyčejné procházky – to vše se skrývá pod označením outdoor run. Právě tyto aktivity, které jsou provozovány skupinově a dovolují jedincům dát si nejen do těla, ale také se seznámit s novými lidmi, zažily ohromný boom během pandemie. Fitness centra byla zavřená, stejně tak i kulturní a jiná volnočasová zařízení, a lidé, kteří jsou závislí na pohybu či sociálním kontaktu, tak byli zavření doma mezi čtyřmi stěnami. Skupinové venkovní lekce tak byly skvělou příležitostí, jak alespoň na chvilku uniknout z domu a ještě navíc navázat kontakt s lidmi.

Trénujte na čerstvém vzduchu

Kromě navázání nových přátelství a faktu, že si dáte do těla, se vyplatí outdoor run vyzkoušet také proto, že při jeho vykonávání nebudete zavřeni ve fitness centru, ale naopak si budete užívat pobytu na čerstvém vzduchu. I když jsou venkovní teploty nízké a počasí nevlídné, čerstvý vzduch pozitivně ovlivní vaši náladu, váš trénink bude intenzivnější, spalování kalorií tím pádem účinnější a také dojde k mnohem větší stimulaci vašich smyslů. V posilovně koukáte buď na televizi nebo z okna, ale při běhu venku jste neustále vystavování novým a zajímavým podnětům. Pokud navíc přeci jen bude slunečno, doplníte tělu i vitamín D.

Ve skupině podáte lepší výkony

Běháte rádi sami, protože si přitom vyčistíte hlavu a přijdete na jiné myšlenky? Individuálního běhu se vzdávat nemusíte, ale můžete ho střídat se skupinovymi lekcemi. Při těch je totiž větší pravděpodobnost toho, že podáte lepší výkon. Budete totiž motivováni ostatními běžci a můžete se navzájem vyhecovat k lepším výkonům, spárovat se s někým rychlejším a podobně.

Pravidelný trénink

Při individuálním sportování jsou dny, kdy se vám do ničeho nechce a trénink tak často zrušíte a dáte přednost odpočinku a vysedávání před televizí. Jenomže když se přihlásíte na skupinový běh, bude se vám výmluva, proč se tréninku nezúčastnit, hledat hůř. Pravdpodobně tak na smluvené místo dorazíte i tehdy, kdy se vám nebude chtít a překonáte tak sami sebe.

Rozdílné zaměření jednotlivých výběhů je s profesionálním trenérem zaručeno

Skupinové tréninky vedou zkušení trenéři, kteří vědí, jak ze svých svěřenců vyždímat maximum. Vy se tak můžete těšit na pestrost jednotlivých tréninků a jejich odlišná zaměření. Jednou budete zlepšovat rychlost, jindy se zaměříte na výdrž, poté na zlepšení samotné techniky. Lekce se tak nestanou nudnými, ale naopak vás budou bavit díky své rozmanitosti a odlišnému zaměření.

Nemáte ve svém okolí nikoho, kdo vede lekce outdoor run? Vyběhněte s přáteli

Nenachází se ve vašem okolí žádné fitness centrum, které by svým zákazníkům nabízelo lekce outdoor run? Dohodněte se s partou přátel, kteří rádi sportují a alespoň jednou týdně se vydávejte na společný běh. Možná nedosáhnete zlepšení techniky, ale na druhou stranu strávíte čas s kamarády akčně a společně uděláte něco pro své zdraví. To, že si při běhu popovídáte a zjistíte, co je ve vašich životech nového, je příjemným bonusem.

Dejte šanci skupinovému venkovnímu běhání, pěším túrám a organizovaným procházkám. Potkáte nové lidi, budete na čerstvém vzduchu, uděláte něco pro své zdraví a protáhnete si celé tělo. Láká-li vás nový akční koníček, podívejte se na nabídku lekcí outdoor run ve vašem okolí a jděte do toho.

Zdroj foto: www.pixabay.com

O Michaela Romanová

Shlédněte také

protahování na podložce

Neutrácejte za fitko, zařiďte si domácí posilovnu

Lidé v dnešní době stále více chtějí ušetřit čas, a to platí i pro cvičení. …