Řada poruch Boeingu bude generálního ředitele stát místo. Na konci roku odstoupí

Přidat na Seznam.cz

V nedávných týdnech utrpěla společnost Boeing velmi na své pověsti a to nejen kvůli nehodám, ale také různým obviněním. Kvůli tomu pak muselo odejít několik vedoucích pracovníků, jak píše deník Merkur.

Výčet nehod a problémů je překvapivě delší. Problémy, jako odpadávající součástky letadel, bezpečnostní nedostatky a také následná kritika ze strany leteckých regulačních orgánů se podepisuje na akciích. Společnost Boeing utrpěla obrovskou ztrátu na burze a tak se výrobce známých letadel ocitl uprostřed krize.

Ředitel Boeingu se rozhodl pro odstoupení

Generální ředitel Boeingu Dave Calhoun se rozhodl z této situace vyvodit důsledky. Proto se rozhodl na konci roku odstoupit ze své dosavadní funkce. Neodstupuje však jen on, ale také předseda představenstva Larry Kellner a také šéf divize komerčních letadel Stan Deal.

Situace kolem Boeingu začala být kritická už před pěti lety, kdy se zřítila dvě letadla Being 737-Max po krátkém letu. Tehdy zahynulo 346 lidí. V lednu tohoto roku se utrhla z vnějšího obložení letadla část o velikosti dveří. Letadlo však v pořádku přistálo. Dle společnosti mohly za tuto závadu chybějící šrouby. Neuběhly ani dva měsíce a v březnu jedno letadlo ztratilo kolo a druhé pak zase součástku z trupu.

Zdroj: Merkur