Divadlo má nový hit. Zamilovaný velvyslanec vyprodává hlediště

Slovácké divadlo má nový komediální hit. Od poloviny ledna, kdy měla premiéru bláznivá komedie Zamilovaný velvyslanec, si ji diváci nemohou vynachválit a pokladnu berou útokem.

Jiří Hejcman si užívá pohybové gagy v bláznivé komedii

„Prosím, vyřiďte toto ostatním divákům. Nechoďte do Slováckého divadla na komedii Zamilovaný velvyslanec, ať nedopadnete jako já. Před návštěvou do divadla jsem se hezky ustrojila, vzala jsem si černou sukni a bílou halenku, během celého představení jsem se ale smála tak, že se mi rozmazaly líčidla a na konci jsem vypadala jako panda velká. Do toho mě bolelo břicho od smíchu, následně jsem sténala ze spaní a manžel mě budil, protože se bál, že mám zase žlučníkový záchvat. A aby toho nebylo málo, chce na to do divadla i tchán s tchyní, a protože mají narozeniny, dám jim to jako dárek, což mě bude něco stát. Tak vám pěkně děkuji,“ napsala například před nedávnem do divadla divačka Andrea.

Pokaždé čekám, jakým způsobem skočí Jirka do gauče,směje se Zdeněk Trčálek

Zájem o novinku potvrzují i sami herci. „Nejlepší reakcí je smích diváků, což je důkaz toho, že to děláme skvěle. A jakmile je takto chytneme na začátku, jedeme si na té veselé vlně až do konce. Prostě je to komedie náročná na zkoušení, ale na jevišti to už jede samo,“ říká Zdeněk Trčálek, který ztvárnil v Zamilovaném velvyslanci typicky anglického majordoma Perkinse. Zároveň přiznává, že se při komedii baví i sami herci.

„Vždycky čekám na dvě tři místa, které mě zaručeně rozesmějí. Je tam situace, kdy Jirka Hejcman skáče do gauče a pokaždé udělá jiný pohyb, pokaždé ten gag rozehraje geniálně a autenticky. Já jsem v tu chvíli naštěstí v zákulisí a sleduji ho jenom na obrazovce, protože kdybych byl na jevišti, asi to nedám. Na posledním představení si dal Jirka dokonce tak záležet, že si málem způsobil otřes mozku,“ prozrazuje se smíchem Zdeněk. „Katka Michejdová s Danem Gajdošem zase vždycky těsně za jevištěm čekají na další situaci, kdy Jirka řekne repliku ‚máš babu' a plácne po zadku Jitku Hlaváčovou. To jsou takové naše oblíbené místa a dokazují, že i nás to baví,“ uzavírá Zdeněk Trčálek.

Slovácké divadlo na velký zájem o nový komediální hit zareagovalo a na následující měsíce naplánovalo hned tři reprízy, 4. a 25. dubna a 17. května. Z více než tisícovky lístků je však už nyní k dispozici posledních pár desítek.