Chystá se konec kariéry Francouze v NHL? ‚Jeho návrat do brány neočekávám,‘ říká šéf Colorada

Generální manažer hokejistů Colorada Chris MacFarland připustil, že český gólman Pavel Francouz v NHL patrně už chytat nebude. V podcastu DNVR Avalanche označil návrat třiatřicetiletého vítěze Stanley Cupu z roku 2022 do elitní ligy za nepravděpodobný. Francouzovi, jehož dlouhodobě sužují zdravotní potíže, vyprší po této sezoně dvouletý kontrakt na čtyři miliony dolarů.

Denver Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Francouz v brance Colorada (archivní foto)

Pavel Francouz v brance Colorada (archivní foto) | Foto: Michael Reaves | Zdroj: Profimedia

Plzeňský rodák byl v květnu na operaci s přitahovačem. V minulé sezoně nastoupil jen do 16 zápasů, do tohoto ročníku NHL nezasáhl. Sezonu předčasně ukončil už v listopadu kvůli blíže nespecifikovanému zranění ve spodní části těla. Zda souvisí s operací, neuvedl.

Zraněný brankář Francouz předčasně ukončil sezonu v NHL, po návratu ze zámoří se bude léčit v Česku

Číst článek

„Užívá si důchodu. Použil jsem to trochu s nadsázkou, tak to berte s rezervou, ale nemáme náznaky, že by posiloval nebo že by vyhlížel návrat,“ uvedl v pondělí MacFarland na adresu českého brankáře, jenž chytal v NHL naposledy loni 9. dubna. „To zranění bylo nešťastné, stejně tak i jeho načasování. Aktuálně je doma a užívá si života. Tedy alespoň v to doufáme,“ dodal.

Titul s Coloradem

Francouzova bilance v základní části NHL činí 73 zápasů. Coloradu, s nímž se poprvé dohodl na spolupráci začátkem května 2018, vychytal 44 výher. V průměru inkasoval 2,49 branky na zápas a měl úspěšnost zákroků 91,9 procenta. Čtyřikrát uhájil nulu a připsal si jednu asistenci.

V play-off zasáhl do 13 utkání a pomohl Avalanche k osmi vítězstvím. Ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup má průměr 3,01, úspěšnost 89,9 procenta a dvakrát dochytal zápas s čistým kontem.

Před dvěma lety při úspěšném tažení klubu z Denveru za Stanleyovým pohárem měl bilanci šesti vítězství ze šesti započítaných zápasů. Ve finále Západní konference se podepsal pod všechny triumfy proti Edmontonu, který Colorado porazilo jasně 4:0 na zápasy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme