Na nákupy za hranice nebo dovolená s rodinou u moře? Cestovní pojištění je vždy nutností!

Přidat na Seznam.cz

Cestování patří bezesporu mezi nejoblíbenější záliby, přičemž do zahraničí se jezdí i za nákupy nebo za obchodními příležitostmi. Prozkoumat svět a zažít něco nového láká mladé cestovatele i zkušené seniory, na co však zapomínají ve velkém všechny věkové kategorie je sjednání cestovního pojištění.

Říkáte si, co by se mohlo stát při jedno či dvoudenním výletu za hranice? Bohužel neštěstí si nevybírá čas ani místo, proto se opravdu může přihodit cokoli a cestovní pojištění je jistotou. Proč nestačí mít s sebou pouze kartičku pojištěnce české zdravotní pojišťovny?

Kartička nestačí?

„Mám kartičku, bez pomoci nezůstanu.“ To je pravda, v zahraničí, konkrétně v zemích Evropské unie, mají povinnost poskytnout českému pacientovi nezbytnou péči, přičemž se musí jednat o lékaře, kliniku nebo nemocnici, jednoduše zařízení, která jsou zapojená do veřejného zdravotnického systému. V takovém případě se platí pouze to, co by platili za stejné úkony i místní občané. Jenže ve chvíli, kdy navštívíte soukromou společnost, musíte si veškerou zdravotní péči uhradit. Právě z toho důvodu je vhodné uzavřít komerční cestovní pojištění, které vzniklé náklady na léčbu, převoz, hospitalizaci nebo za léky uhradí.

Pro klid při cestování

Cestovní pojištění berou mnozí jako volitelnou položku, neuvědomují si, že v cizině může dojít k akutním zdravotním potížím, ale také k nenadálým událostem, které zapříčiní velké finanční výdaje. Online cestovní pojištění totiž kryje náklady na lékařskou péči, která je potřeba při zranění či nemoci, které si vyžadují okamžitou zdravotní péči. Při cestování může dojít rovněž ke škodám na majetku nebo ke zranění dalších osob, proto je součástí pojištění odpovědnosti. Samozřejmostí je pojištění zavazadel nebo pojištění jejich ztráty, současně si lze pojistit zpoždění letu nebo storno zájezdu.

Zdroj: svpojistovna.cz

Dovolená? Noční můra!

Proč se pojistit před každou cestou? Následující příběh na tuto otázku jistě odpoví. Jsou lidé, kteří odmítají pojištění čehokoli z principu. Bylo tomu tak i v rodině pana Marka, který se rozhodl vzít manželku a své dvě děti na vysněnou dovolenou do francouzské Provence. Během jednoho z výletů ale právě pan Marek spadl z kola a zlomil si nohu. Komplikovaná zlomenina spolu s otřesem mozku byly indikací k okamžité operaci.

Samotná operace byla vyčíslena na 22 000 euro, každý den pobytu na jednotce intenzivní péče stál 3 500 euro. S dalšími nezbytnými zdravotními úkony účet narostl do horentních částek, pan Marek dodnes dlužnou částku ve výši 1 050 000 korun splácí. Týdenní pojistné pro celou rodinu přitom stojí u SV pojišťovny v tarifu E-trip MAX jen něco málo přes tisícovku.