Nevzali ji do letadla kvůli obezitě. Pomstila se i s úroky

Nevzali ji do letadla kvůli obezitě. Pomstila se i s úroky Zdroj: Shutterstock

Na konci svého pobytu v Libanonu zažila brazilská influencerka Juliana Nehme velmi nemilou zkušenost. Posádka letadla společnosti Qatar Airways ji kvůli její nadváze odmítla vzít na palubu. Juliana se cítila velmi ponížená a rozhodla se, že tento incident nenechá jenom tak. Jak se pomstila?

Influencerka Juliana Nehme se rozepsala o svém nepříjemném zážitku na Instagramu, kde má na 150 tisíc sledujících. Postěžovala si na to, že posádka letadla jí údajně řekla, že je tlustá. Personál jí dále oznámil, že si musí koupit letenku v byznys třídě za 74 tisíc korun, i když již měla zakoupenou letenku v ekonomické třídě za 25 tisíc korun.

Julianin příběh okamžitě získal velkou pozornost a vyvolal vlnu solidarity s touto mladou ženou, která se ocitla v nepříjemné situaci pouze kvůli své váze.

I přes úsilí brazilské ambasády v Bejrútu, která Julianu pomohla přepravit domů, se influencerka rozhodla, že tuto záležitost nenechá jenom tak být. Na leteckou společnost Qatar Airways podala žalobu a spolu s právní pomocí se postavila proti diskriminaci, které se stala obětí.

Soudní proces, který následoval, se stal symbolem boje za právo a důstojnost. Výsledkem bylo rozhodnutí v prospěch Juliany Nehme. Společnost Qatar Airways byla povinna zaplatit kompenzaci ve výši 86 tisíc korun, která měla pokrýt náklady na psychoterapeutickou péči, kterou Juliana potřebovala k zvládnutí tohoto traumatického zážitku.

Tento případ přinesl do popředí otázku respektu k lidské důstojnosti a ukázal, že boj proti body shamingu je nezbytným krokem k vytvoření spravedlivější společnosti, kde každý má právo na rovné zacházení bez ohledu na svou váhu. 

Zdroj: Nypost.com, Dailymail.co.uk

Autor:
Publikováno: 26. 3. 2024 12:34 Nahlásit obsah