Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

VIDEO: Pád mostu v USA! Loď se nevyhnula, několik lidí se pohřešuje

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

VIDEO: Pád mostu v USA! Loď se nevyhnula, několik lidí se pohřešuje

Andrea Malá

26. března 2024 13:55

Most Francis Scott Key Bridge se po nárazu bortí do vody. (26.3.2024)

Most Francis Scott Key Bridge ve městě Baltimore v americkém státě Maryland šel v úterý brzy ráno místního času ke dnu poté, co do jedné z opěr narazila nákladní loď. Několik vozidel spadlo z mostu do studených vod, záchranáři pátrají po přeživších. Zatím byli z vody vytaženi dva lidé. 

Záběry incidentu, které se rozšířily na sociálních sítích, zachycují poslední momenty před nárazem i samotný pád mostu do řeky. Podle agentury AP zatím není jasné, proč kontejnerová loď narazila do jednoho z pilířů.

Z vody byli do této chvíle zachráněni dva lidé, jeden z nich je ve vážném stavu, uvedl šéf místních hasičů James Wallace. Podle jeho slov se pátrá po sedmi lidech, přičemž tento počet se ještě může změnit. 

Loď narazila do jednoho z pilířů a během sekund následoval pád mostu do vody. Loď vzplála a začal se z ní valit hustý černý dým, popisuje AP. Sonar zaznamenal vozidla ve vodě, která měla v ranních hodinách teplotu pouhých osm stupňů Celsia. Guvernér Wes Moore vyhlásil nouzový stav, do vyšetřování se zapojí FBI. 

Most Francis Scott Key Bridge byl otevřen v roce 1977, jméno nesl po autorovi americké hymny nazvané The Star-Spangled Banner. 

Nejnovější zprávy