bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas už kouzlí s Hertlem. Díky LTIR pustil Pateru na střídačku

26. března 14:00

Tomáš Zatloukal

Tomáš Hertl se moc a moc těší, až debutuje za Zlaté rytíře. Jenže k návratu na led mu stale ještě pár týdnů chybí, a tak pomáhá svému novému klubu jinak. Díky tomu, že byl zapsán na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, potěšil krajana. Uvolnil totiž místo pro Jiřího Pateru.

Historie se opakuje, Patera je krátce před play-off zpátky v NHL!

Stejně jako loni.

V noci na úterý zaujal místo na hráčské lavičce a kryl proti St. Louis Blues záda Loganu Thompsonovi, při dalších zdravotních trablech Adina Hila dočasné jedničce Golden Knights.

Tentokrát Paterovi pomohl nahoru nejen Hill, ale i nový český parťák. Zkušený centr Hertl, ze kterého udělalo Vegas hlavní postavu letošní trade deadline.

Jeho last minute trade? To byl šok a majstrštyk v jednom.

GM Kelly McCrimmon Hertla přivedl, ačkoliv odchovanec pražské Slavie momentálně marodí. Nevzal ho totiž jako posilu pro základní část, ale pro play-off.

A plejera, co může být užitečný i mimo mantinely. A teď nejde jen o tužení party.

Hustě popsaná zdravotní karta, chronické potíže s kolenem a prostý fakt, že Hertl už v kariéře zmeškal přes stovku zápasů, naznačuje, že může v budoucnu na LITR končit opakovaně.

Po vzoru kapitána Marka Stonea, který se patrně pro vyřazovací boje opět stihne uzdravit. Zázračně, dodali by ti, kterým je praxe Zlatých rytířů k smíchu.

Na druhou stranu Vegas nic neporušuje a ve vysoce konkurenčním prostředí jednoduše často vede k úspěchu jedině agresivní, inovativní a hraniční přístup.

Člověka presto zaujme suma, kterou dají dohromady stopové zátěže (cap hity, chcete-li) borců, které má McCrimmon aktuálně zapsané na listině dlouhodobě zraněných hokejistů.

21,5 milionu dolarů!

Hertlova největší cena bude samozřejmě na ledě, moc by si přál naskočit ještě těsně před koncem základní části, aby se s novými kumpány sžil.

A díky dlouhé a lukrativní smlouvě může mít u Zlatých rytířů ještě velkou budoucnost.

V tuto chvíli ale nepomáhá góly a asistencemi, nýbrž v rámci platového stropu. Pro našince je potěšující, že z toho profituje jiný Čech - další exslávista Patera.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.