Letos bude na prohlídky sám. Matěj Stropnický láká veřejnost do svého zámku v Osečanech, kde došlo k velkému pokroku

Politik, majitel zámku a novinář Matěj Stropnický
Politik, majitel zámku a novinář Matěj Stropnický
Foto: Profimedia
Alena Šindelářová | redaktorka
[email protected]
Publikováno: 26. 3. 2024

Matěj Stropnický po rozchodu s Danielem Krejčíkem osiřel. Na prohlídky zámku v Osečanech, který s expartnerem dávali několik let dohromady, nyní láká veřejnost sám. Druhé patro zámku je téměř dokončené, jak politik uvádí na svém Facebooku, kde sdílí fotografie z oprav. Po rozchodu »zámeckých kluků«, který vyšel najevo začátkem roku, je umělec a politik zřejmě sám. Herec Daniel Krejčík se přestěhoval po provalené nevěře Stropnického ze zámku do pražského bytu a zdá se, že bývalí partneři svůj vztah již neobnoví. Pro ŽivotvČesku.cz promluvil o milostných peripetiích moderátor Honza Musil, který žije dlouhá léta s partnerem, první manželství ale prožil se ženou.

Už to budou čtyři měsíce, kdy vyšlo najevo, že »zámečtí páni« Daniel Krejčík a Matěj Stropnický netvoří pár. Za rozchodem partnerů stála údajně nevěra Matěje Stropnického se ženou. Sympatický herec Daniel Krejčík se po rozchodu přestěhoval do Prahy, zatímco Stropnický zůstal v Osečanech sám.

Politik a umělec nyní láká na jarní prohlídky zámku, který s expartnerem pořizoval v roce 2018 za astronomických 12 milionů korun. "Šestá prohlídková sezóna na zámku v Osečanech je tu, každou neděli v 10,11,14 a 15hod vás rád provedu. Jo, letos asi sám," napsal Matěj Stropnický k příspěvku, kde se zároveň chlubí téměř hotovým druhým patrem zámku.

Prohlídky do loňska dělali expartneři spolu. Jejich cesty se ale rozešly koncem loňského roku. K nečekanému rozchodu a problematice náklonnosti ke stejnému pohlaví se na dotaz redakce ŽivotvČesku.cz vyjádřil moderátor Jan Musil.

"Vím, že láska k oběma pohlavím existuje, ale v mém případě si to neumím představit. Jsou ale lidé, kteří mají v sobě »zmatek«, nejsou si jistí, a tak to zkouší střídavě se ženou i s mužem. Ale mým pohledem to je tak, že v takovém případě hledá ten člověk sám sebe. Žít s mužem a ženou je rozdíl, není to to stejné, je to úplně jiné," sdělil pro ŽivotvČesku.cz populární moderátor, který před sedmi lety uzavřel registrované partnerství s mladším režisérem Jakubem Bialým. Jako velmi mladý se ale spíkr oženil s dnes již exmanželkou Ivetou, se kterou má dvě dcery.

Diskutujme slušně. Pravidla diskuze na portálu ŽivotvČesku.cz.