Vendula Pizingerová si Josefa Pizingera vzala před devíti roky, celkem spolu ale tvoří pár už dlouhých jedenáct let.

“Jsme spolu jedenáct let, nedávno jsem to zrovna počítala, protože to na mě vyjelo na Facebooku, že byla fotka v roce 2015, a jsme spolu devět let manželé, což mi přijde už docela dlouho. No a tak příští rok to bude deset let,” pochlubila se nedávno zakladatelka fondu Kapka Naděje webu Extra.

Ze začátku většina lidí koukalo na románek věkově nesourodé dvojice skrz prsty a málokdo čekal, že by z toho mohl být vážný vztah.

Josef byl navíc synem nejlepší kamarádky Venduly a jak sama Pizingerová s odstupem přiznává, mnohdy se vedle Josefa cítila trapně.

„Když jsme spolu začali chodit, první rok jsem se styděla jenom s ním jít po ulici. Ne za něj, ale za sebe. A když jsme šli třeba kupovat boty, byla jsem červená jako tahle svíčka,” přiznala prezidentka nadačního fondu v rozhovoru pro iDNES.

Pizingera znala Vendula zhruba od jeho jedenácti let a zprvu o něm neměla zrovna nejlepší mínění.

„Myslela jsem si o něm, že je spratek rozmazlený. Měl rád nože, tak jsem mu je kupovala. Jednou dostal dinosaura, to jsem se nějak utrhla. A kraťasy. Je to syn mé kamarádky, takže abychom si mohly dát skleničku, potřebovaly jsme, aby byl hodný,” přiznala Pizingerová, která se s Josefem dala dohromady, když mu bylo 25 let.

Nyní dvojice patří mezi nejstálejší páry českého showbyznysu a ani po devíti letech manželství nezažili žádnou vážnější krizi.

“Víte co, vždy to není tak, že máte na růžích ustláno, ale nějakou zásadní krizí jsme neprošli,” svěřila se vdova po Karlu Svobodovi webu Extra.

Pizingerová nikdy neměla zrovna jednoduchý život a prošla peklem. Nejprve zemřela na rakovinu její dcera Klárka, jejíž otcem byl Karel Svoboda. Umělec se nakonec rozhodl ukončit svůj život 28. ledna 2007.

"Karel byl umělec a skladatel, takže na vás vykukuje i doteď z každého rohu, takže si na něj člověk vzpomene pokaždé, když slyší jeho hudbu,” vzpomíná Vendula, která se zesnulým hudebníkem má dnes již osmnáctiletého syna Jakuba.

Po smrti manžela se v roce 2007 začala objevovat na veřejnosti s podnikatelem Patrikem Aušem, za kterého se v září 2009 provdala. Jejich manželství se ale v roce 2012 rozpadlo i přesto, že se společně pokoušeli o založení rodiny.

Nakonec se ale na Pizingerovou opět usmálo štěstí a v tomto případě skvěle sedí přísloví - do třetice všeho dobrého!

Související články