Hlavní obsah
Lidé a společnost

Kam zmizeli Vesmírní lidé a vesmírný kontaktér Ivo Aštar Benda?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay

To už nás nezachrání? Plán evakuace je přece hotový. Má snad Aštar Šeran a Ptaah něco důležitějšího na práci? Ptají se tak ještě dnes příznivci už legendární sekty. Kde jsou Vesmírní lidé?

Článek

Vše začalo roku 1995. Přesné historické datum dne a místa, kdy dojička Miloslava Drsková zahájila komunikaci s Plejáďany chybí.

Jak? To ví přece každý a pokud ne, mám zde vysvětlení od hlavního kontaktéra Vesmírných lidí ing. Iva Aštara Bendy (přece se Vesmírní lidé nebudou zahazovat s nějakou obyčejnou ženskou od krav).

Nicméně právě ona poskytla v roce 1997 při svém setkání s Ivo Bendou návod, který mu pomohl spojit se s Vesmírnými lidmi. Při svém posledním rozhovoru, který jsem s ním našel (2019) má vše probíhat přes duchovní srdce.

„Každý člověk má v hrudi duchovní srdce. Jde o zářný horký bod o rozměru několika milimetrů, kde je vakuum.“ To je pochopitelně začátek, mnohé další bláboly lze dohledat na stále aktualizovaných stránkách této vesmírné sekty.

Přímo na dvou zakladatelích sekty je ukázkově vidět, že nesmyslné bláboly či alternativní pravdy mohou pohltit každého a to bez ohledu na vzdělání. V podobných sektách nebo esoterických spolcích je překvapivě mnohem více vysokoškolsky vzdělaných lidí.

Nejslavnější a nejúspěšnější období prožila sekta Vesmírní lidé v letech 1998 - 2002. Vše začala první kniha vydaná vesmírným kontaktérem Ivo Bendou, který do svého jména přijal jméno Aštar. Pochopitelně s laskavým dovolením jednoho z velitelů flotily vesmírných lodi, Aštara Šerana. Druhý velitel se jmenuje Ptaah (tady už se Benda moc nenamáhal a jen vykradl egyptskou mytologii)

Sekta byla na začátku velmi aktivní a početná. Hrdě nošené žluté bundy a trička členů i příznivců sekty byly často vidět. Pamatuji na jednoho bývalého spolupracovníka, který ve žluté sektářské bundě s nápisem Vesmírní lidé rozdával letáky a oblepoval kde co žlutými propagačními samolepkami. Byla s ním opravdu legrace.

Křiklavě barevným letákům sekty se jednu dobu nešlo vyhnout. Kýčovité provedení představilo lidem Vesmírné lidi v plné kráse. Benda byl v podstatě vizionář. Jeho vesmírní přátelé nejvíc připomínali elfy a Aštar Šeran vypadá jako Legolasův bratr.

Co do počtu propagace se Vesmírní lidé opravdu snažili a vynaložená částka nebyla jistě malá. Podle Iva Aštara Bendy tehdy 80% domácností dostalo do poštovní schránky jejich křiklavě kýčovitý leták.

Mezi běžnou populací to ovšem moc nezabralo a internet k dalšímu šíření těchto blábolů ještě neměl zdaleka takovou sílu jako dnes. Kdy se dají podobné alternativní pravdy, což je moderní pojmenování pro lži a nesmysly, šířit snadněji, rychleji a s větším úspěchem.

Potom nastal v sektě vážný problém. Přímo katastrofa.

Jak už to u sekt hlásajících apokalypsu bývá zvykem, datum předpovídající zničení Země bylo určeno špatně. Rok 2002 nevyšel. Vesmírné lodi byly připraveny zachránit lidstvo podle zveřejněného evakuačního plánu a nic.....

To byl začátek konce sekty. Vše vyšumělo do ztracena a Ivo Aštar Benda zmizel z veřejného prostoru. Už žádné pozvání do televize nebo pořádání dalších přednášek. Žluté bundy a trička zmizely, stejně tak jako propagační letáky. Konec.

Žije snad na některé jím popsaných planet v dokonalé společnosti Plejáďanů? Měl snad protekci a byl odvezen jednou z vesmírných lodí ( na kterých byl podle svých slov často hostem)?

Nic takového. Byl před pár lety vypátrán jak žije na „planetě“ Slovensko v dost nedokonalé společnosti lidských bytostí. Jeho novým domovem je nájemní byt na panelákovém sídlišti v Martině. Na sektě se nijak neobohatil a žije skromně v chudobě. Nikoliv však sám.

Přece jen měl asi štěstí a potkal skutečně nadpozemskou bytost. Kdo jiný by vydržel žít s takovým pomateným chlapem a poslouchat jeho nesmyslné bláboly? Spolu s manželkou (partnerkou?) jsou v Martině často vidět jak se ruku v ruce procházejí ve svých zářivě žlutých bundách s nápisem Vesmírní lidé v místním parku.

Foto: Zdeněk Bárta

F24044

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz