Energie má nové trenéry. Povedou ji olympijští vítězové a karlovarská legenda

S umístěním v letošní sezoně nebylo vedení Karlových Varů spokojené. Do příštího ročníku povede Energii nový realizační tým. O koho jde?

i Zdroj fotografie: BK Mladá Boleslav
                   

Hokejisté Karlových Varů zakončili základní část Tipsport extraligy na jedenácté pozici a v předkole play-off vypadli s Českými Budějovicemi 0:3 na zápasy. Do příští sezony již půjde Energie s novým realizačním týmem. Povedou ji dva olympijští vítězové z Nagana a místní legenda. Vedení si od tohoto trenérského triumvirátu slibuje výrazné zlepšení výsledků.

Děkujeme, odejděte

„Václav Eismann společně se svým týmem neměl v závěru základní části snadnou úlohu, mužstvo přebrali ve výsledkové krizi a s týmem se mu podařilo docílit postupu do předkola. Všem bychom chtěli poděkovat za jejich odvedenou práci, která nebyla jednoduchá. Velké uznání pak patří Pavlu Kněžickému, který trénoval brankáře A-týmu více než 20 let a vychoval mnoho skvělých gólmanů,“ uvedl pro web Energie jednatel klubu Daniel Tobolka.

Pavel Patera trénoval před Karlovými Vary Kladno, Spartu a Mladou Boleslav.
iZdroj fotografie: HC Sparta Praha

A kdo jsou tedy noví trenéři Karlových Varů? Hlavním koučem bude Pavel Patera a v roli asistentů se představí David Moravec a Lukáš Mensator. „Cítím z obou trenérů chuť do práce, ambice něco dokázat a trenérsky se dále posouvat. Zasmluvnění trenérských pozic bylo důležité i s ohledem na pokračující stavbu týmu na nadcházející sezonu. Realizační tým na 24/25 projde výraznou obměnou a je dobře, že do Energie přichází někdo zvenčí s novým pohledem. Realizační tým má před sebou spoustu práce a přeji všem, aby se jim dařila,“ poznamenal jednatel klubu.

Patera, Moravec a Mensator

Pavel Patera v minulosti působil na lavičce v Kladně, v Mladé Boleslavi a ve Spartě. Proč kývl Energii? „Karlovy Vary už jsou historicky v extralize zabydlené a i když teď měly slabší sezony, tak věřím, že se nám povede nastartovat něco většího. Vím, s kým tu budu spolupracovat a se všemi už jsem spolupracoval. Ať už to bylo u národního týmu nebo i v klubu s Lukášem Mensatorem. Na tu spolupráci už se moc těším,” řekl Pavel Patera.

Kapitán Karlových Varů Jiří Černoch.
iZdroj fotografie: HC Energie Karlovy Vary

Do nového angažmá se těší i střelec zlatého gólu na mistrovství světa 2001. „Sice jdu do pro mě neznámého trenérského prostředí, ale ta práce mě bavila a baví, s klukama se dobře známe a těším se na spolupráci. Věřím, že máme co nabídnout a že ta sezona bude úspěšná,“ dodal nový asistent David Moravec.

Posune Pavel Patera Energii mezi nejlepších osm týmů?

Diskuze Vstoupit do diskuze
69 lidí právě čte
Autor článku

Jan Vildmon

Zobrazit další články