Sopranistka a multižánrová zpěvačka Lenka Graf žije střídavě na Floridě a v Čechách, kde většinou tráví celé léto. Tentokrát se k nám dostala na skok už na jaře a vzhledem k tomu, že pouze na týden, program má opravdu nabitý a je v jednom kole.

Nabídku zazpívat na prestižní akci Fotbalista roku 2023, která se konala 18. března v pražském hotelu Clarion, přijala s radostí. Jak se nechala slyšet, lepší příležitost představit svůj nový singl Everything Is Part Of One si snad ani nemohla představit.

Singl je čerstvý, vyšel začátkem března a jeho producentem je slavný John Shanks, který je držitelem prestižního ocenění Grammy a autorem desítek hitů například pro Celine Dion, Enrique Iglesiase, Stinga, Take That, Westlife nebo kapelu Bon Jovi. V Los Angeles k písni navíc natočila i krásný videoklip.

Společnost fotbalistů si užila

„Na akci Fotbalista roku vystupuji již podruhé a je to pro mne samozřejmě velká čest. Mezi sportovci máme s manželem dost přátel. Všem nominovaným fotbalistům i těm, kteří dnes získali nejvyšší ocenění, ze srdce gratuluji. Velmi jsem to s nimi prožívala," popsala své pocity talentovaná umělkyně.

"Jsem šťastná, že jsem zrovna tady mohla fanouškům slavnostně představit svoji nejnovější píseň Everything Is Part Of One, byla to báječná atmosféra. Mimochodem, hned od zítra chystám další novinku – začínáme s Michalem Dvořákem v jeho studiu na Barrandově natáčet novou skladbu, kterou pro mě složil," pochlubila se Lenka Graf.

"Těším se moc, ale to tedy také znamená, že hnes po akci jedu domů. Sportovci to ale určitě pochopí - musím jít co nejdřív spát, abych zítra byla ve formě,“ sdílela své dojmy z večera i další plány stále usměvavá sopranistka.

V rudé róbě Lenka Graf oslnila

Lenka Graf je známá i tím, že si dá záležet na módě a krásných róbách. Na své letošní vystoupení na Fotbalistovi roku zvolila výraznější červenou róbu, která jí moc slušela.

Natáčením nové písně s Michalem Dvořákem z kapely Lucie, s nímž Lenka Graf spolupracuje teprve od konce minulého roku a pochvaluje si, že jsou spolu na jedné vlně co se týče experimentování napříč různými hudebními žánry, její nabitý program ještě zdaleka nekončí.

Záleží jí také na vzdělání

Lenka Graf je totiž zakladatelkou Nadačního fondu Energie pomáhá a čeká ji ještě práce s finální fází zajímavého edukativního projektu Energetická expedice. Je určený žákům druhého stupně základních škol a má jim pomoc zorientovat se v problematice energetické gramotnosti.

Za pár týdnů se tak začíná testovat na prvních deseti školách, celý tým její nadace má tedy teď hodně napilno. Těsně před odletem zpět na Floridu pak Lenka stihne ještě fashion focení.

Související články