Zeman je stále na JIP, pře sto... Chce na Slovensko za Pellegrinim | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zeman je stále na JIP, pře sto... Chce na Slovensko za Pellegrinim

Zeman chce na Slovensko.
Zeman chce na Slovensko.  (Blesk, ČTK)

Už skoro dva týdny se dává do pořádku po vážné operaci exprezident Miloš Zeman (79). Ještě včera ležel na JIP interní kliniky a lékaři nechtějí odhadovat, jak dlouho bude hospitalizace trvat. Bývalý hradní pán si ale maluje, že pojede příští týden na Slovensko.

Zeman prodělal ve FN Motol operaci, kdy mu byla zprůchodněna tepna v kriticky nedokrvené noze, což způsobila krevní sraženina. Od té doby je exprezident na JIP. To mu ale nebrání plánovat cestu na Slovensko. Tam chce příští týden podpořit v prezidentské volbě Petera Pellegriniho (48), kterého podporuje současná vládní garnitura. Jeho protikandidátem je bývalý ministr zahraničí Ivan Korčok (59).

Jenže vůbec není jasné, jak na tom po Velikonocích Zeman zdravotně bude a zda mu vůbec lékaři cestu schválí. „Vše záleží na vývoji zdravotního stavu pana prezidenta, který se den ode dne lepší. S lékaři budeme o této cestě mluvit, uvidíme, jaká zazní doporučení,“ řekl v úterý Aha! exkancléř Vratislav Mynář (56). Podle informací Aha! je tím, kdo o cestě stále mluví a chce ji realizovat, samotný Zeman. Jeho optimismus nesdílí lékaři, i když exprezident rehabilituje, jeho stav je stabilizovaný a pooperační rány se mu hojí.

Přečtěte si
j.p.toman
27. 3. 2024 • 17:32

Má na vozíku ještě zimní gumy ?

XYZ3
27. 3. 2024 • 08:27

Pře sto?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.