Zoo Plzeň zítra pokřtí malého šimpanze: Hlasovaly tisíce lidí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zoo Plzeň zítra pokřtí malého šimpanze: Hlasovaly tisíce lidí

Dnes naposled je malý šimpanz panem D.
Dnes naposled je malý šimpanz panem D. (Foto Zoo Plzeň/Kateřina Misíková)

Jméno dostane mládě vzácného šimpanze čego v Zoo Plzeň už zítra, kdy zároveň oslaví třetí měsíc od svého narození. Zda bude Djimon, Dumay, nebo Dakari je zatím tajemstvím.

Jména afrického původu navrhovali chovatelé. Protože je malý sameček čtvrtým přírůstkem v plzeňské šimpanzí skupině, muselo začínat na »D«. „Najít v africkém slovníku vhodný výraz od tohoto písmene bylo trochu těžší,“ přiznala chovatelka Monika Nováková. Nakonec se podařilo. Djimon znamená silný chlapec, Dumay je v překladu samec a Dakari je radost. „Vítězné jméno vybrala veřejnost. Přišlo kolem 6500 hlasů,“ prozradil Aha! mluvčí Zoo Plzeň Martin Vobruba. Výsledek je velké tajemství. „Neznáme ho ani my. Prozatím mláděti říkáme pan D,“ usmála se chovatelka.

Ve 14 hodin

Jméno zoo zveřejní zítra při křtinách ve 14 hodin. Slavnostní program zejména pro děti začne v zahradě ale už v 10 hodin. 

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.