Hlavní obsah

Děti známých herců. Kdo se potatil a kdo začíná být slavnější než rodiče

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rčení, že jablko nepadá daleko od stromu, platí v herecké profesi snad více než v jiných. Komediantské geny bývají velmi dotěrné, a přestože slavní rodiče své děti od této nejisté profese nezřídka odrazují, touha po světle ramp je silnější.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Stačí se rozhlédnout po české herecké scéně. Synů, kteří se rozhodli pokračovat v profesi svých otců, najdete víc, než by člověk čekal. Mnozí potomci jsou svým tátům i velmi podobní, a dokonce spolu i často hrají. V divadle, ve filmu, v seriálech… A někteří si společnou práci velmi pochvalují.

Slova o protekci tu nebývají namístě, herecký chlebíček je těžký a prosadit se má šanci jen opravdu talentovaný a pracovitý člověk. Navíc musí zkousnout nefér srovnávání se slavným otcem. Ale kdo ví, třeba ho jednou předčí… Koho ze začínajících herců byste na to tipovali?

Petr a Ondřej Rychlí

Osmapadesátiletý herec Petr Rychlý má tři syny. První dva – Matěje a Ondřeje – má z prvního manželství s herečkou Pavlou Rychlou (roz. Vojáčkovou). Ze vztahu s druhou manželkou Janou má ještě devatenáctiletého syna Petra. Zatímco nejstarší syn pracuje jako televizní reportér, Ondra se potatil a září na prknech, co znamenají svět.

A zatímco tatínek je na něj pyšný a několikrát se v médiích vyjádřil, že má talent, Ondřej měl z tatínka-herce respekt. Zejména když spolu stáli poprvé před kamerou. „Zažíval jsem tehdy obrovský stres. Víc než kamery jsem vnímal jeho oči. Věděl jsem, že bych měl tátovi ukázat, že na to mám. On byl ale velkorysý, pomáhal mi se uvolnit a nešetřil radami,“ svěřil se Ondra v rozhovoru pro Novinky.cz.

Boleslav a Vladimír Polívkovi

Jeden z našich nejvýraznějších herců Boleslav Polívka má celkem šest dětí se čtyřmi ženami. Nejstarší Kamila je divadelní a filmová kostymérka, scénografka a režisérka, mladší Anička je skvělá herečka, což platí i o synovi Vladimírovi, kterého má Bolek ze vztahu se Chantal Poullain. „Už se necítím jako dítě slavných rodičů. Snažím se jen zůstat a neuhnout z cesty, protože to stálo dost energie, než jsem si vytvořil nějakou vlastní identitu,“ řekl Vladimír Novinkám před dvěma lety. S otcem prý mají dnes velmi dobrý vztah a bok po boku jste je mohli vidět například ve filmu Slovo režisérky Beáty Parkanové.

Roman a Prokop Zachovi

Moc podobní si tihle dva nejsou, Prokop Zach je spíš po mámě, výtvarnici a scénografce Andree Králové, ale výšku (už v patnácti měl skoro dva metry) a talent má jednoznačně po tátovi. Objevil se například v minisérii Božena, seriálech Svět pod hlavou, Ochránce nebo ve filmu 3Bobule. Jak Roman už v několika rozhovorech prozradil, moc nadšený z toho, že syn chce jít jeho cestou, nebyl, ale už je s tím smířený. Hrají spolu i v divadle a herecký talent má prý i dcera Agáta (15).

David, Jakub a František Prachařovi

Prvním z dnes už slavného hereckého rodu Prachařů byl Ilja Prachař, kterého si většina z nás pamatuje především jako legendárního Trautenberka z Krkonošských pohádek. Herectví se stalo osudem i pro jeho syna Davida. Je podruhé ženatý a všech pět jeho dětí se stalo herci, nebo k tomu mají našlápnuto. Kromě nejstaršího Jakuba, známého herce a moderátora, k herectví směřuje i mladší syn František, studující hereckou konzervatoř. Na rozdíl od Jakuba, jehož podoba s dědečkem za mlada je až zarážející, je František celá máma Linda Rybová (první manželka byla Dana Batulková). Zdědil její jemné rysy, ale všichni o něm mluví jako o velmi talentovaném, takže o něm pravděpodobně ještě uslyšíme.

Načítám