InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hokej: Připadal si, jako když táhne piano. Dalibor Arnold patřil k hrdinům čtvrtého krajského finále

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Pohár pro vítěze krajské ligy ho dlouho míjel, i když prošel David servisem a Veselím, předními týmy, vždycky jen přihlížel oslavám soupeřů. Až hlubockou štaci útočník Dalibor Arnold konečně ozdobil titulem. Radost z něj měl o to větší, že v posledním finálovém duelu dal Milevsku dvě branky. Tou druhou do opuštěné klece zároveň zpečetil sezonu, na kterou se v podzámčí bude dlouho vzpomínat.

 

Arnold hned po vítězném finále dával najevo, že je slavíci typ, bylo ho všude plno. „Strašně velká radost! Hraju ten kraj už nějaký rok a povedlo se mi to poprvé. Dali jsme do toho všechno. Myslím, že celou sezonu jsme si za tím šli, od tý doby, co jsme si po Vánocích sedli a řekli si, co chceme hrát. Směřovali jsme to k tomuhle a myslím, že se nám ten plán až na malé výkyvy povedl, a těší nás to," křičel do diktafonu, protože kolem hlubocké kabiny vládlo bujaré veselí.

Milevští porvé našli přemožitele až ve finále a každý měl názor na to, proč se rozjetá mašina zasekla, čím ji Hluboká ve finiši přehrála. Jeden faktor hovořící pro Rytíře - zkušenost. „Podle mne byla na naší straně, určitě," souhlasil Dalibor Arnold. „Soustředili jsme se na důležité zápasy a v nich jsme byli lepší. Ale Milevsko bylo strašně těžký soupeř, má dost šikovných hokejistů a bylo vidět, že jakmile jsme na chvilku povolili, okamžitě nás trestali. Proto s nimi bylo fakt těžký hrát," s respektem Arnold hovořil o suverénovi dlouhodobé části.

Vytáhlý forvard už jednou zažil pocit poraženého finalisty a nebyla to zkušenost, kterou by chtěl opakovat. „Nejblíž jsem byl vítězství s Veselím a živě si to pamatuju, protože to byla z individuálního hlediska jedna z mých nejlepších sezon. Tenkrát jsem cítil, že jsem schopen rozhodnout, nebyl jsem v tom finále a od té doby mě to mrzelo. Věřil jsem, že dostanu druhou šanci a že se to povede. A letos to prostě vyšlo. Odvedli jsme super týmový výkon, a hlavně skvěle chytal Dáša," pochválil kamaráda v brance, který čekal s Hlubokou na titul dlouhých třináct let.

Předpověděl stav finále

Dalibor Arnold ukázal i věštecké schopnosti, když manažerovi Petru Bělohlavovi předpověděl průběh finále. „Než začalo, před posledním tréninkem jsme si sedli s Bělmou, šéfem klubu, a říkám mu: Vystřelíme je v prvním zápase, ještě víc je vyndáme v druhým. Ve třetím se ti předem omlouvám za výkon, bude to ostuda, ale v pátek je doma uděláme. Bylo to řečeno s nadsázkou, ale vyšlo to... Celou dobu jsme si věřili. Věděli jsme, že když hrajeme to, co máme, tak máme k vítězství o trošičku blíž, protože máme super gólmana a zkušené hráče, kteří umí dát góly," vykládal v euforii čerstvý dvaatřicátník.

Jeho páteční příspěvek byl hoden lídra, ačkoli v sezoně se našli mezi Rytíři produktivnější tahouni. Gól na 2:1 otočil výsledek a byl veden jako vítězný. Navíc Arnold nadchl provedením: z levé strany se uvolnil od mantinelu, obešel protihráče a zvedl puk Pancovi pod horní tyčku. „Celá lajna se podílela na tom, že jsme vybojovali puk. Povedlo se mi někoho prohodit, mířil jsem nahoru a padlo to tam," líčil svými slovy střelec. „Měl jsem ohromnou radost!" smál se. V závěru ještě torpádoval milevskou power play gólem do opuštěné klece a dal štempl na výhru 5:1, v sérii celkově 3:1. „Myslím, že v životě jsem neměl tak tuhý nohy, jako když jsem jel do prázdný brány, protože jsem věděl, že to bude hřebík. Muselo to vypadat strašně! Najednou ta brána byla hrozně daleko, připadal jsem si, jako kdybych za sebou táhnul piano, ale padlo to tam," barvitě komentoval Dalibor Arnold poslední trefu krajské ligy 2023/2024.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace