Prognózy selhaly, internetové úložiště Uloz.to funguje nadále

cloud

Internetové úložiště Uloz.to v listopadu 2023 informovalo své uživatele o chystané změně, aby vyhovělo regulacím EU. Začátkem prosince již nebylo možné vyhledávat ani sdílet soubory, jako v minulosti. Uživatelům tak zůstává pouze možnost internetového úložiště, kde mohou nahrávat pouze své soubory, bez možnosti sdílení. Mnoho uživatelů reagovalo negativně na tuto změnu, ačkoli provozovatelé Uloz.to neměli jinou možnost. Někteří dokonce věštili úložišti konec, ale už po čtyřech měsících lze konstatovat, že se negativní předpovědi nenaplnily.

Vynucené změny

O změně provozu internetového úložiště Uloz.to jsme vás informovali na konci listopadu. Kdo měl předplatné, mohl zažádat o vrácení částky. Podobné společnosti, jako například Hellspy, ukončily svůj provoz, aniž by se zkusily vydat podobnou cestou, jako Uloz.to. Díky Evropské Unii se ochránci autorských práv, autoři a antipiráti konečně dočkali. Na opačné straně zavládla jistá bezmoc a frustrace, že jejich oblíbený provozovatel zásadně mění podmínky.

Negativní ohlasy spojené s vynucenou změnou

Anketa zveřejněná serverem Novinky.cz prozradila, že až 96,1 % čtenářů nesouhlasilo se změnou provozu úložiště. V diskuzích se objevovaly zajímavé názory, že někteří zkrátka odejdou někam jinam nebo budou využívat torrenty, které jsou dodnes stále populární mezi těmi, co odmítají platit za obsah. Objevil se názor, který naopak vysvětluje, jaký dopad má nelegální stahování na výsledné ceny daných produktů. Podle dalšího uživatele je potřeba změnit dobu ochrany autorského zákonu. Místo současných sedmdesáti let navrhuje jeden uživatel deset až dvacet let.

Cloudové úložiště

Avizovaný konec Uloz.to se nekoná, a společnost nabízí svým uživatelům možnost ukládat svá data. Jaké jsou plány a předplatné?

  • FREE 50 GB – zdarma
  • PREMIUM 10 TB – 150 Kč
  • MAX 50 TB – 360 Kč
  • ULTRA 100 TB – 720 Kč
  • ULTIMATE 200 TB – 1 440 Kč

Ceny jsou uvedeny v měsíční sazbě a měsíčně lze přenést trojnásobek dat dle jednotlivého tarifu. Lze také uplatnit slevu, kterou získáte při objednání předplatného na celý rok.

Zdroj: https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-apokalypsa-nenastala-uloz-to-disk-funguje-dal-40465560https://www.novinky.cz/clanek/internet-a-pc-proti-zmene-fungovani-uloz-to-byly-tisice-lidi-40453122

Náhledové foto: Pixabay