Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Místo darů prosím podpořte hospic, vybízí arcibiskup Nuzík před svou inaugurací

Zdroj:Arcibiskupství olomouckéArcibiskupství olomoucké
Rubrika: Hlavní zprávy,Domácí,Olomoucká arcidiecéze
Datum publikace27. 3. 2024, 10.09
TiskTisk

Během příprav na své uvedení do funkce, které se v Olomouci uskuteční v sobotu 13. dubna 2024, se arcibiskup Josef Nuzík obrací k věřícím s výzvou, aby místo pořizování darů k této události raději finančně podpořili činnost Hospice na Svatém Kopečku.

image:Image 54/source/orig/53691_35232_0_211004-charita-oc-hospic.jpg

„Milí bratři a sestry, blíží se den, kdy se s mnohými z vás budu moci setkat při bohoslužbě k zahájení mé služby olomouckého arcibiskupa. Těším se na setkání s vámi všemi. Nechci ale zapomínat ani na ty, kdo se této slavnosti nemohou zúčastnit. Proto se na vás obracím s nabídkou, abyste ke slavnosti inaugurace nepořizovali žádné dary – místo toho, prosím, zvažte finanční podporu charitního Hospice na Svatém Kopečku, který poskytuje péči a útěchu lidem na konci jejich životní cesty,“ říká arcibiskup Nuzík a dodává: „Prožijme významný den olomoucké arcidiecéze také v myšlenkách na trpící a na ty, kdo jim pomáhají. Děkuji vám za tuto podporu.“

Hospic na Svatém Kopečku působí na poli sociálně-zdravotnické péče na Olomoucku od roku 2002. Poskytuje odlehčovací službu a současně paliativní péči lidem, u nichž kurativní medicína vyčerpala všechny prostředky vedoucí k jejich vyléčení. Jedná se tedy v první řadě o léčbu bolesti s cílem dosáhnout co nejlepší kvality života uživatelů i jejich nejbližších. „Myšlenka hospice vychází z úcty k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Péči poskytuje sociální i zdravotní personál včetně lékařů a zdravotních sester a na přání jsou k dispozici duchovní. Kapacita hospice je třicet lůžek v převážně jednolůžkových pokojích, návštěvy v hospici jsou časově neomezené a mají zde možnost i přespat. Od roku 2023 hospic poskytuje i Domácí hospicovou péči CARITAS v Olomouckém kraji. Pomoc hospici pomůže zajistit dostupnost a kvalitu péče o umírající,“ shrnuje ředitelka svatokopeckého hospice Marta Šťastná.

Podpořit činnost hospice je možné příspěvkem na účet č. 377688503 / 0300, do poznámky prosím vložte text „HOSPIC“. Do kolonky variabilního symbolu můžete uvést své IČO nebo rodné číslo. Na požádání vám rádi vystavíme potvrzení o daru.

Focusy

Život z víry Biskupové

Mohlo by vás zajímat

image:Image Boží plán pro rodinu
Boží plán pro rodinu Rob Rienow
Cena: 81 Kč
image:Image Život v kostele
Život v kostele Zuzana Lančová, Markéta Žižkovská
Cena: 268 Kč
image:Image Rýn se vlévá do Tibery
Rýn se vlévá do Tibery Ralph M. Wiltgen
Cena: 315 Kč
image:Image Duchovní služba ve věznicích
Duchovní služba ve věznicích Michael Martínek
Cena: 313 Kč

Související články

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou