Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Schwarzenegger podstoupil lékařský zákrok! Dostal kardiostimulátor!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Schwarzenegger podstoupil lékařský zákrok! Dostal kardiostimulátor!

Lenka Kučerová

27. března 2024 11:50

Arnold Schwarzenegger Video

Herec Arnold Schwarzenegger oznámil, že minulý týden podstoupil lékařský zákrok, během kterého mu byl implantován kardiostimulátor.

Bývalý guvernér Kalifornie podstoupil tento zákrok 18. března na klinice v Clevelandu. O několik dní později se již účastnil události na ochranu životního prostředí a podle jeho slov nikdo nepozoroval žádné problémy.

"Po zákroku se cítím skvěle," uvedl Schwarzenegger v pondělí ve svém podcastu Arnolds' Pump Club. S úsměvem dodal, že se cítí teď o něco více jako "stroj", jak informovala agentura APA v úterý, připomínajíc, že Schwarzenegger ztvárnil mnoho ikonických rolí, včetně Terminatora, který patří mezi jeho nejznámější postavy.

Schwarzenegger (76) trpí vrozeným srdečním onemocněním, bikuspidální aortální chlopní, což zvyšuje riziko vzniku aortální stenózy (zúžení aortální chlopně) a zhoršení průtoku krve.

Od roku 1997 podstoupil Schwarzenegger několik kardiologických zákroků. V roce 2020 mu byla vyměněna aortální chlopeň, která pomáhá při toku okysličené krve ze srdce do těla.

Minulý týden mu lékaři doporučili kardiostimulátor kvůli nepravidelnému srdečnímu rytmu. Podle jeho slov byl kardiostimulátor nejlepším řešením, aby nadále zůstal v dobré kondici.

Nejnovější zprávy