„Zvrácená a cynická kreatura,“ řekl Volodymyr Zelenskyj ostře o Putinovi

Přidat na Seznam.cz

Ukrajina – „Vladimir Putin je největším oknem pro teror. On a jeho zvláštní služby,“ řekl Volodymyr Zelenskyj s odkazem na slova Vladimira Putina, který opět naznačil údajný podíl Ukrajinců na pátečním útoku u Moskvy. „Je to zvrácená a cynická kreatura,“ dodal ukrajinský prezident.

Vladimir Putin v pondělí prohlásil, že útok v Krasnogorsku u Moskvy provedli extremisté, „s jejichž ideologií islámský svět bojuje již po staletí“. Neprozradil, kdo je řídil, ale oznámil, že je třeba vysvětlit, proč se teroristé po spáchání činu pokusili uprchnout na Ukrajinu a kdo tam na ně čekal, píše deník RMF 24.

„Zatímco k teroristickému útoku došlo rukou radikálních islamistů, Spojené státy se snaží přesvědčit ostatní země, že v útoku údajně není zapojená Ukrajina“, dodal Vladimir Putin.

Ukrajina obvinění Ruska odmítá

„Je to zvrácená a cynická kreatura. Všichni jsou teroristé, jen on ne.“ uvedl Volodymyr Zelenskyj v pondělí večer prostřednictvím platformy X.

„On je největším oknem pro teror. On a jeho zvláštní služby. A až odejde, poptávka po teroru a násilí zmizí s ním, protože je to jeho jediná myšlenka“, zdůraznil Volodymyr Zelenskyj.

Zdroje: platforma X, RMF 24