Knihy z Grady pro dívky

Divky si ctou
Do dnešních knižních tipů jsme vybrali čtyři knihy z Grady pro dívky různého věku. První tři potěší malé školačky, které zbožňují kouzla, tanec a záhady. Nezapomeneme však ani na dívky na prahu dospělosti: pro ně tu máme vyprávění o dospívání a první lásce.

Knihy s logem GRADA vycházejí v České republice již od roku 1991. V její produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Do Podivína vás ve svém příběhu zavede Luna Gravesová. Kromě různých nadpřirozených bytostí zde žijí i čarodějnická dvojčata Bela a Dona. Jak se jim povede ve škole pro paranormály? To zjistíte v prvním dílu série Čarodějky z Podivína s názvem Dvojčata a kopec průšvihů.

Podivín je navenek úplně obyčejné místo. Žijí tam sice nadpřirozené bytosti, ale lidé o nich neví. Jenže pak začnou nepředvídatelná čarodějnická dvojčata Bela a Dona navštěvovat školu pro paranormály a na pořádný malér je zaděláno. Vtipný příběh o malých čarodějkách, velkém kamarádství a trampotách strašidel ve světě lidí.

Čarodějky z Podivína – Dvojčata a kopec průšvihů

Autorka: Luna Gravesová
Ilustrátorka: Laura Catrinella
Přeložila: Barbora Homonická Pyšková

Počet stran: 152
Vazba: vázaná
Formát: 132×200 mm
ISBN: 978-80-271-3772-5
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Čarodějky z Podivína – Dvojčata a kopec průšvihů vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 carodejky_z_podivina_1_ukazka

Přečtěte si celou ukázku.

O autorce

Luna Gravesová žije v New Yorku. Snadno ji poznáte díky jejím levandulovým vlasům. Nejčastěji ji najdete povalovat se v malebných kavárnách či v okolí hřbitovů – tam ji doprovází její nejlepší přítel, pes Audrey.

Zdroj informací: simonandschuster.com

O ilustrátorce

Laura Catrinella si ráda hraje s tvary a barvami a baví ji vytvářet různé postavy. Studovala 2D i 3D animaci, ale nakonec se zamilovala do ilustrace a designu postav. Spolupracovala s klienty, jako je Disney Publishing, Penguin Random House, Simon & Schuster, Cartoon Network a 3D Total Publishings.

Zdroj informací: lauracatrinella.com

————————————————

Tancujete rády? Pak vás určitě zaujme vyprávění Holly Webbové o dívce, která nastoupila na uměleckou školu. Dokáže Cilka mezi nadanými spolužačkami v tanci vyniknout? A najde si kamarádku?

Příběh plný tance, splněných snů a přátelství.
Být přijata na uměleckou školu je pro Cilku splněným snem – bude navštěvovat hodiny tance a docházet na lekce dramatické výchovy, a to s žáky stejně nadanými jako ona sama! Ale zatímco na své staré škole byla talentovaná Cilka považována za hvězdu, teď bude muset vynaložit veliké úsilí, aby mezi nadanými a soutěživými spolužačkami vynikla. Třebaže se všechna děvčata zdají být milá, pro Cilku je těžké najít si mezi nimi kamarádky. Navíc začne se zlobivým Samem tropit hlouposti, až se jí jedna vylomenina opravdu nevydaří. Zvládne Cilka napravit vše dřív, než bude pozdě?

Škola talentů – Cilka tančí

Autorka: Holly Webbová
Ilustrátorka: Monique Dongová
Přeložila: Lada Součková

Počet stran: 160
Vazba: vázaná
Formát: 133×203 mm
ISBN: 978-80-271-3865-4
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Škola talentů – Cilka tančí vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

 cilka_tanci_ukazka

Nezapomeňte si dočíst ukázku.

O autorce

Holly Webbová (* 1976, Londýn) je anglická autorka knih pro děti. Do literatury se zamilovala již jako dítě, a zhruba v deseti letech si oblíbila příběhy z řeckých bájí. Začala proto studovat latinu, řečtinu, až skončila u čtení klasiky na vysoké škole. Mnoho let se chtěla stát knihovnicí, protože si myslela, že bude mít možnost po celý den číst knihy. Že to tak není, jí přineslo velké zklamání. Proto se stala alespoň editorkou beletrie pro děti, ale postupem času získala pocit, že největší uspokojení jí přinese samostatná literární činnost. Nejraději píše příběhy o zvířátkách, z nichž jsou některé založeny na příbězích z novin, a některé se staly mazlíčkům jejích přátel. Napsala např. série: Emily Pírková, Lily, Rose, a série knih, kde vystupují jako hlavní hrdinové malá domácí zvířátka.

Zdroj informací: Knižní klub

O ilustrátorce

Monique Dongová už jako dítě ráda kreslila, vymýšlela a tvořila. V 19 letech zamířila do Kapského Města v Jižní Africe, kde studovala animaci na City Varsity. Poté byla zaměstnána v jediné animační společnosti v Jižní Africe v té době, Clockwork Zoo. Měla příležitost pracovat na animaci pro kanál Disney s názvem Florrie’s Dragons. Dnes je Monique ilustrátorkou na volné noze a její vášní je vytvářet obrazy, které zahrnují světlo, život, teplo a barvy.

Zdroj informací: thebrightagency.com

————————————————

Nyní potěšíme milovnice detektivek: přečtěte si knihu Lili a záhada v Paříži, kterou napsala Jo Clarkeová. Podaří se hlavní hrdince Lili dokázat, že její teta není žádná zlodějka?

Lili je velká milovnice záhad a právě odjíždí do Paříže do nové školy, kterou provozuje její teta Agáta. Všechno se ale zašmodrchá, když je teta obviněna z krádeže drahé brože v jednom pařížském zlatnictví. Lili má naštěstí skvělou kamarádku Káju a hlavně dokonalý pozorovatelský a detektivní talent. A kolem se potlouká podezřelá dáma v klobouku s pavím perem…
Podaří se Lili vyřešit pařížskou záhadu?

Lili a záhada v Paříži

Autorka: Jo Clarkeová
Ilustrátorka: Becka Moorová
Přeložila: Leona Maříková

Počet stran: 208
Vazba: vázaná
Formát: 135×203 mm
ISBN: 978-80-271-5073-1
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Lili a záhada v Paříži vydalo nakladatelství bambook.

Ukázka z knihy

Lili_a_zahada_v_parizi_ukazka

Podívejte se na celou ukázku.

O autorce

Jo Clarkeová žije v nejmenším městě v Hampshire se svým manželem, dvěma dcerami a dvěma kočkami. Pracuje v knihovně základní školy, takže se většinu dní točí kolem dětských knih. Miluje cestování a když nepíše, buď čte, nebo běhá, ale nikdy obojí současně!

Zdroj informací: jo-clarke.co.uk

O ilustrátorce

Becka Moorová vystudovala ilustraci dětských knih na univerzitě Glyndwr v severním Walesu. Posléze se vrátila domů do Manchesteru, kde kreslí pod přísným dohledem dvou velmi rozpustilých koček, přičemž pije příliš mnoho kávy.

Zdroj informací: nakladatelství BB/art

————————————————

A na závěr tu máme slíbený tip na čtení pro dospívající čtenářky: také máte někdy pocit, že se vám život rozpadá pod rukama? V podobné situaci se nachází i Natálie, hlavní hrdinka knihy Všechno je jednou poprvé. Brzy se však ukáže, že všechno zlé je přece jen pro něco dobré…

Natalie je chytrá, vtipná, hezká a zajímavá, i když ona si to o sobě vůbec nemyslí. Žije svůj život v uzavřené bublině s přáteli Lucy a Zachem a se svými rodiči. Nemá jasné představy o budoucnosti, ale zato má spoustu snů. A najednou se všechno začne hroutit – rodiče jí zčistajasna oznámí svůj rozchod a její dva nejlepší přátelé se do sebe zamilují. Ale všechny velké změny nejsou jen k horšímu. Natalii totiž potká nečekaná láska…

Všechno je jednou poprvé

Autorka: Nina Kenwood
Přeložila: Ivana Pospisil

Počet stran: 272
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3834-0
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Všechno je jednou poprvé vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Je Štědrý den a jako každý rok po obědě právě dohráváme scrabble (za slova s vánoční tematikou jsou bonusové body) a táta řekne, že si musíme promluvit. Mluví hlasem, který vždy signalizuje špatnou zprávu, a mně je jasné, že se mi buď chystá dát další přednášku o tom, že si mám udělat řidičák, nebo mi řekne, že si zase aktivoval účet na Twitteru. „Natalie, neříká se mi to lehce, ale my se rozcházíme,“ řekne.
„Kdo se rozchází?“
„Tvoje máma a já.“ (str. 5)

Stáhněte si celou ukázku.

O autorce

Nina Kenwood žije v Melbourne. V roce 2018 vyhrála Text Prize za svůj román pro mladé dospělé It Soundd Better In My Head, který v srpnu 2019 vyšel v Austrálii a v dubnu 2020 v USA.

Zdroj informací: ninakenwood.com


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLili a záhada v Paříži

Clarkeová, Jo

bambook, 2024

zobrazit info o knizeŠkola talentů – Cilka tančí

Webbová, Holly

bambook, 2024

zobrazit info o knizeČarodějky z Podivína – Dvojčata a kopec průšvihů

Gravesová, Luna

bambook, 2024

zobrazit info o knizeVšechno je jednou poprvé

Kenwood, Nina

Cosmopolis, 2024

Napsat komentář