Linka bezpečí NAŽIVO se představuje v novém video spotu

Linka bezpečí dnes oznámila uvedení nového spotu "Linka bezpečí NAŽIVO", který má za cíl představit školám, sportovním klubům a zájmovým organizacím inovativní preventivní program pro děti a mladistvé. V programu si osvojují nové strategie pro zvládání obtíží a podporuje jejich schopnost hledat řešení.

Vytvoření nového spotu bylo výsledkem skvělé spolupráce s režisérem Davidem Sísem a je zaměřený na pedagogy, sportovní trenéry a všechny vedoucí, kteří pracují s mládeží. Projekt je realizován už 12 let a stále si drží vysokou kvalitu díky lektorům složených z interventů Linky bezpečí, ale také díky respektujícímu přístupu, který je pro Linku bezpečí typický. Spot se tak stává video pozvánkou pro pedagogy a ostatní vedoucí klubů či zájmových skupin, kteří o pozvání projektu uvažují.

Spot je uveřejněn na webu Linky bezpečí, Youtube a bude také propagován na sociálních sítích Facebooku a Instagramu.

V rámci programu se lektoři Linky bezpečí věnují s dětmi různým aktivitám. Jednotlivé akce jsou vedeny interaktivně a zážitkově. Děti si samy vybírají témata ze seznamu, která jsou pro ně atraktivní. Jednotlivé bloky tak mohou vycházet z aktuální potřeby žáků a studentů.

„V rámci bloků se děti a dospívající seznamují s možnými způsoby, jak řešit obtížné situace a potíže, ať už ty vlastní, nebo svých vrstevníků. Poukazujeme na využití osobních zdrojů, kontaktování blízkého člověka ve svém okolí nebo odborných služeb včetně Linky bezpečí,“ uvedla Radka Liebezeitová, koordinátorka týmu prevence Linky bezpečí.

V roce 2023 se lektoři Linky bezpečí potkali s 8 493 žáky a studenty během 1 715 vyučovacích hodin. Nejčastější téma, které v tomto období bylo lektorováno, bylo „Když chci být v pohodě“. Dále si žáci vybírali témata „Vztahy“, „Když jsem on-line“ nebo „Když dospívám“.

Odkaz: Spot Linka bezpečí NAŽIVO: https://www.linkabezpeci.cz/nazivo

 

 

Klíčová slova ČR-rodina-společnost-vzdělání-děti-Linda bezpečí

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Média, společnost a životní styl
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.