Jeden z největších dodavatelů pneumatik společnost Continental se chystá propustit až 1200 zaměstnanců

Přidat na Seznam.cz

Tento týden společnost Continental oznámila, že hodlá rušit pobočky po celém světě, a to včetně poboček, které se nacházejí v Hesensku v Německu. Měly by být uzavřeny závody ve Wetzlaru a Schwalbachu, píše deník Hessenschau.

Závody ve Wertzlaru a Schwalbachu by měly být uzavřeny do konce roku 2025. Část pracovních míst by měla být přesunuta do Frankfurtu a do Babenhausenu. Další pracovní místa by měla být zrušena úplně. Ze současných 8 000 míst by mělo být tedy zrušeno 2 300 místa a z toho 1 100 má být přemístěno. Tyto místa budou rušena v administrativě a také ve výzkumu.

Společnost zeštíhluje závody kvůli nákladům

Jak se píše v tiskové zprávě, tak tato zeštíhlení jsou zapříčiněna vysokými náklady. Tento postup však ostře kritizuje odborový svaz. Kdy společnost Continental nejprve vydala zprávu o propouštění a pak teprve sjednala pracovní schůzku se zaměstnanci.

Samotné město Wetzlar je velice zklamané a doufá v obrat. Radní města Jörg Kratkey se snažil opakovaně podpořit zachování areálu. Radní města se i přes tyto zprávy chce sejít s vedením a jednat i nadále.

V rámci konsolidačního programu společnosti Continental, by mělo být na celém světě zrušeno až 7 150 pracovních míst. Měli by se tak snížit náklady o 400 milionů eur, tedy zhruba 10 miliard korun.

Zdroj: Hessenschau