Dovolená se může prodražit: letoviska zavádějí drakonické pokuty

pláž

Oblíbené dovolenkové ráje si hlídají čistotu na plážích i ve městech každý po svém. Na některých místech v oblíbených letních destinací udělují za neukázněnost či pohoršování v nočních hodinách nemalé pokuty. Jednou z takových destinací je i španělský Benidorm, kde vás může vyjít pěkně draho i vstup na pláž s cigaretou během nočních hodin.

Costa Blanca

Pobřeží v Benidorm dlouhé zhruba 220 km je tvořeno bílou písečnou pláží, kam každoročně vyráží mnoho turistů z různých koutů světa. A ti si občas povyrazí v centru města, kde setrvají déle než jen do půlnoci. Vstup na pláž je tam ale od půlnoci do sedmi hodin do rána zakázán. Pokud se tam chystáte přespat, či si jen tak chcete poskotačit nazí, připravte se na tučnou pokutu.

pláž

Foto: Pixabay

Není dovoleno kempování ani noční koupání

Na písek pláží po půlnoci raději vůbec nevstupujte. Jakmile tam budete spatřeni, hrozí vám pokuta ve výši 750 až 1200 eur což je v přepočtu na české koruny asi 16 370 až 30 220 korun.

Pokud chcete ve Španělsku bláznit, raději to opilí, nazí, a navíc i s cigaretou na pláži po půlnoci nezkoušejte. Ještě ten večer vás může vyjít takový špás na více než neuvěřitelných 116 000 korun. Výjimkou v přísném pokutování není ani Barcelona, Mallorca, nebo Ibiza.

I obyčejné pinkání při míčových hrách se nemusí vyplatit. Jste na písku po půlnoci, tak budete zkrátka platit. Lidé, kteří mají ve zvyku si přivstat, aby chytili co nejlepší místo na pláži, by se měli mít také na pozoru. Pokud si položíte ručník na lehátko jako předčasnou rezervaci k pobytu u moře před sedmou hodinou ranní, můžete být Španěly ihned pokutováni. Za tyto hříchy můžete zaplatit až 3000 korun.

Chcete se koupat, musíte se převléknout

Připadlo vám do teď normální odcházet z pláže do centra města v plavkách? Tak tady to zvykem určitě není. Pokud si plavky při odchodu z pláže nepřevléknete, vyjde vás pokuta na 8 840 korun. A pokud se raději koupete nazí, nechť si vyhledejte raději místa vhodná k nudistice. Na pláži by vás takový způsob koupání mohl vyjít na 16 500 korun.

Respektujte vlajky

Připadá vám svoboda nejdůležitější? Ve Španělsku je potřeba poslouchat jako hodinky. Vyvěsí-li Španělé na pláži červenou vlajku, znamená to, že lezete do vody nejen na vlastní nebezpečí, ale navíc vám bude hrozit i nemalá pokuta v hodnotě 25 340 korun.

Ať už vyrazíte v létě kamkoliv, raději si dobře pročtěte pravidla platná v dané destinaci. Může vám to ušetřit hodně peněz.

Zdroje informací: https://www.novinky.cz/clanek/cestovani-30-tisic-za-slapnuti-na-pisek-v-noci-jeste-o-dost-vic-za-koureni-na-plazi-spanele-pritvrzuji-40464540#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.web.nexttoart

https://www.mirror.co.uk/travel/europe/brits-warned-spains-little-known-32325508

Náhledové foto: Pixabay

Peníze mě vždy fascinovaly. O své zkušenosti se s vámi rád podělím.