Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Macháč vyzve hvězdu, ale loučit se nechce. Teď je moje chvíle, věří

Tomáš Macháč se raduje z postupu do osmifinále Masters v Miami. foto: Reuters

Drží si vítěznou mentalitu, vylepšuje žebříčková maxima a udivuje tenisové diváky. Tomáš Macháč, jeden ze čtvrtfinalistů prestižního Masters v Miami, na hvězdami obsazené akci opět zvyšuje povědomí o českých hráčích. Osmifinále s Matteem Arnaldim zvládl bez hrozby brejku a italského vrstevníka zdolal rychle dvakrát 6:3. Mezi nejlepší osmičkou vyzve ambiciózní Čech Arnaldiho krajana Jannika Sinnera.
  13:04

„Turnaj ještě neskončil, jedeme dál,“ hlásil Macháč sebevědomě po úterním vítězství v rozhovoru pro Tennis Channel. Sinnera, který letos ovládl Australian Open i podnik v Rotterdamu a vyřadil na minulé akci v Indian Wells jiného Čecha Jiřího Lehečku právě ve čtvrtfinále, se Macháč nebojí.

Při úspěšné šňůře v Miami už totiž posbíral dávku sebedůvěry, s každým utkáním předvádí čím dál sebejistější výkony. „Cítil jsem se dobře, už když jsem do Miami přijel, ale po výhře nad Andrejem Rubljovem ve druhém kole jsem se naplno rozjel,“ těší 23letého Čecha.

V úterní bitvě o premiérové čtvrtfinále na Masters nedovolil Arnaldimu ani jeden brejkbol, sám navíc udělal v zápase pouze pět nevynucených chyb.

„Věděl jsem, že Matteo je skvělý hráč, patří do první čtyřicítky. Ale už při našem minulém střetnutí jsem ho až neuvěřitelně porazil,“ vzpomínal Macháč na první vzájemné utkání minulý rok v Dubaji, kde stejně starého Itala vyklepl za 54 minut 6:0, 6:1.

Tentokrát se na kurtu zdržel jen o 26 minut déle a triumfoval dvakrát 6:3. „Předvedl jsem skvělý výkon, v klíčových momentech jsem si počínal naprosto fantasticky,“ neskrýval Macháč nadšení ze své formy.

„Věděl jsem, že můžu porážet top hráče, je důležité se neustále ujišťovat, že můžete dosahovat parádních výsledků,“ zmínil Macháč, jenž letos ukořistil svůj první titul z okruhu ATP.

Ovšem nikoliv v singlu, po boku Číňana Čang Č’-čena opanoval deblovou část podniku v Marseille. „Zkušenosti ze čtyřhry mi pomáhají i v individuální kariéře, díky nim jsem se ohromně zlepšil na podání,“ cení si český tenista.

„Důležité je zůstat konzistentní i na největších turnajích, teď v Miami přišla moje chvíle,“ těší Macháče, který se v live hodnocení posunul už na životní 42. místo.

„Věřím, že tento turnaj pro mě dopadne nejlépe, jak může,“ doufá s vidinou náročného utkání proti Sinnerovi. Pokud by ve středu rozjetý Macháč navázal na dosud famózní výkony, proti Italovi, který se v Miami párkrát dostával z nepříjemného vývoje, může navíc skutečně triumfovat.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...