Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Princeznu Kate podpořila vévodkyně Sarah: Upřímná slova o velkém obdivu!

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Princeznu Kate podpořila vévodkyně Sarah: Upřímná slova o velkém obdivu!

Andrea Malá

27. března 2024 13:31

Sarah Fergusonová

Princezna Kate a její muž William již poděkovali za vzkazy v reakci na páteční odhalení, že manželce následníka trůnu byla diagnostikována rakovina. Ozvala se i vévodkyně z Yorku Sarah, bývalá manželka kontroverzního prince Andrewa. I ona se potýká s rakovinou. 

Vévodkyně ocenila, že díky upřímnosti princezny Kate dojde na větší osvětu obyvatelstva ohledně onkologických onemocnění. "Vím, že se jí dostane lásky od členů rodiny a od každého, kdo se modlí za ten nejlepší výsledek," uvedla Sarah podle BBC

"Jako někdo, kdo si v uplynulých měsících prošel vlastními bitvami s rakovinou, mám velký obdiv k tomu, jak veřejně promluvila o své diagnóze, protože věděla, že tím udělá mnoho dobrého pro osvětu," pochválila manželku následníka trůnu.

Kate a William již poděkovali za reakce na páteční video. "Princ a princezna jsou dojati milými vzkazy od lidí ze Spojeného království, zemí Commonwealthu a celého světa v reakci na oznámení Její královské výsosti. Těší je podpora od lidí a jsou vděční, že lidé chápou jejich žádost o soukromí v této chvíli," uvedl Kensingtonský palác v prohlášení. 

Podle britských médií jde na nějaký čas o poslední vyjádření páru. "Zpráva je poděkováním, ale také upozorněním, kterým se dává najevo, že veřejná stránka diagnózy je u konce. Je to také uznání převážně pozitivní reakce na video od Kate," napsala BBC.

Princezna z Walesu není jediným členem královské rodiny, kterému byla v poslední době diagnostikována rakovina. Léčbu momentálně podstupuje i sám král Karel III. Vévodkyně z Yorku Sarah již v lednu odhalila, že jí byla diagnostikována rakovina kůže. 

Nejnovější zprávy