Jak si co nejlépe užít jezero Lago di Garda. Z termálních bazénů v Sirmione až na vrchol Monte Baldo

Přidat na Seznam.cz

Gardské jezero, největší italské jezero ležící mezi Milánem a Benátkami v severní Itálii, je oblíbenou destinací. Najdete zde elegantní promenády, galerie a luxusní restaurace, cyklostezky a pohodová plážová letoviska. Jezerní oblast, která sousedí s několika italskými regiony včetně Benátska, Trentina Alto Adige a Lombardie, je tak rozlehlá, že se krajina postupně mění od severu k jihu.

Oblázkové jižní břehy brzy ustoupí hornaté kulise Alp na severu. Díky kombinaci volnočasových aktivit, stravování u jezera a plážových aktivit zde návštěvníci také mohou objevovat spoustu zajímavostí. Nejlepší tipy na jezero Lago di Garda vám je poskytnou.

Prohlídka Isola del Garda

Tento malý ostrov, který byl dříve loveckou rezervací a bývalým útočištěm mnichů, je od roku 2001 přístupný veřejnosti a zvědaví návštěvníci zde nyní mohou hledat útočiště mezi voňavými akáciemi a citronovníky.
Mezi aktivity, které se na ostrově Isola del Garda nabízejí, patří jóga, pozorování hvězd a plachtění, stejně jako pestrý program uměleckých výstav a hudebních koncertů.
Zvolte si prohlídku tohoto odlehlého soukromého ostrova s průvodcem a projděte se svěžími italskými a anglickými zahradami a obdivujte elegantní benátskou novogotickou vilu a obrovské množství exotických rostlin.

Objevte přírodní prameny v Sirmione

Cestovatelé již po staletí vyhledávají léčivé termální vody Sirmione na malebném poloostrově na jižním konci jezera.
Vydejte se do nového wellness centra Aquaria Spa a dopřejte si zasloužený odpočinek ve vnitřních i venkovních termálních bazénech a unikátním vodním okruhu mezi saunami, parními lázněmi a sprchami. V nabídce je také řada individuálních procedur pro tělo i mysl, fitness lekce a smyslové relaxační zóny. Pokud se chcete koupat venku, vydejte se na průzračnou mělčinu pláže Jamaica a vyhřívejte se na deskách z hladkých kamenů.
Mimo lázeňskou nabídku najdete v malých dlážděných uličkách města vedle historických budov také hrad Scaliger, butiky a restaurace pod širým nebem.

Vyjeďte lanovkou na Monte Baldo

Nejkrásnější výhled na jezero získáte, když vyjedete lanovkou na vrchol Monte Baldo, nejvyšší hory v okolí Gardského jezera.
Otočné lanovky vyjíždějí z městečka Malcesine vás vyvezou do výšky 1 760 m s panoramatickým výhledem na zasněžené Alpy a jezero Garda. Lanovka Malcesine slibuje víc než typickou jízdu lanovkou: v horní části jízdy se kabiny pomalu otáčejí a nabízejí 360° výhled shora.

Ochutnávka vín na vinicích

Vinice v oblasti jezera Lago di Garda nabízejí klasická italská vína, jako je Bardolino. Ovocné rubínově červené víno vyrobené ze směsi hroznů Corvina a Rondinella.
Některé vinice nabízejí prohlídky a ochutnávky při nichž mohou milovníci vína nahlédnout do procesu výroby vína. Mnohé z historických vinic jsou dodnes v rodinném vlastnictví, včetně vinařství Costaripa, které se nachází v městečku Moniga del Garda a je známé svým jemným růžovým vínem Molmenti.
Azienda Agricola Pratello v jihozápadním cípu jezera Garda je další rodinné vinařství, které si osvojilo holistický a ekologický přístup k výrobě vína. Vyzkoušejte její Lugana Catulliano, bílé víno s jemnými tóny citrusů a jablek.

Na kole kolem Limone Sul Garda

Oblíbené letovisko Limone Sul Garda nabízí výjimečnou cykloturistiku se snovým výhledem na jezero na nové cyklostezce, která byla otevřena v blízkosti města. Tato působivá stezka, zavěšená 50 m nad vodou a přiléhající ke skalním stěnám, umožňuje cyklistům prozkoumat západní stranu jezera Lago di Garda a cestou se kochat nádhernými výhledy.
Stezka je součástí širšího projektu Garda na kole, jehož cílem je zklidnění dopravy na celé trase jezera Garda. Na tuto projížďku si lze ve městě zapůjčit silniční kola a elektrokola.

Opalujte se na pláži Baia Bianca

Na pláži Baia Bianca v Manerbě se můžete opalovat na bílém jemném písku dovezeném přímo z Karibiku. Tato luxusní soukromá pláž je vybavena spoustou zařízení včetně kavárny, převlékacích kabinek a sprch, které jsou přístupné za poplatek. K dispozici jsou také slunečníky a lehátka k pronájmu, které dodávají této poměrně zvláštní pláži bez oblázků u jezera Garda exotický nádech.
Baia Bianca je však více než jen letovisko ke slunění. V noci ožívá směsicí restaurací a barů s pestrobarevnými koktejly a živými večírky, které přitahují mladší publikum, jež chce protančit celou noc.

Zdroj: www.weather2travel.com