Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Blahopřání

Ondřej Kaše čeká v play-off na gól a říká: Je jedno, kdo ho dá, hlavní je vyhrát

I když produktivita Ondřeje Kašeho v play-off není nic moc, jen čtyři gólové asistence, je lídr hokejového Litvínova spokojený. Proč by také nebyl, když jeho tým cestou mezi poslední čtyři celky vyřadil v předkole Plzeň a ve čtvrtfinále Brno, kde k rozhodující výhře 4:1 přispěl přihrávkami na dva góly. Teď si osmadvacetiletý útočník věří i na finále, v němž se jim do cesty postaví další z favoritů – buď Pardubice, nebo Sparta.

Ondřej Kaše
zdroj: HC Verva Litvínov

V základní části byl Kaše s 54 body ze 48 zápasů třetím nejproduktivnějším hráčem extraligy a s 23 góly šestým nejlepším střelcem. V play-off však zatím na gól čeká, ale nedělá si z toho hlavu, protože jeho góly Litvínovu dosud nechyběly.

"Přesně tak, pohoda. Šel jsem s tím do toho od začátku sezony, není to jen o play-ff. Všech pětadvacet borců v kabině podle mě zajímá to, abychom vyhráli, a je jim úplně jedno, kdo dá gól," řekl Kaše.

"U mě je to pořád stejné, i když se to ode mě čeká. Troufnu si říct, že v prvním zápase jsem tam měl dva důležité nájezdy," připomněl Kaše příspěvek, který se do oficiálních statistik nepočítá. Uspěl totiž v osmé i deváté sérii rozstřelu a nejdřív tím odvrátil porážku a nakonec zařídil výhru 2:1 po samostatných nájezdech.

I když by střeleckou smůlu rád prolomil i ze hry, nijak ho to netrápí. "Myslím, že za těch devět zápasů jsem jel asi sedmkrát sám na bránu. (...) Podle mě se do šancí dostávám hodně. I nahrávky se mi tam nelepily, ale těžko říct. Možná si mě soupeři hlídají víc než v základní části. Nebo to mám lehce v hlavě, netuším. Ale důležité je, že se vyhrálo. Nikdo nebude koukat na to, že Kaše nemá gól," konstatoval hokejista.

Litvínov je v semifinále poprvé od roku 2015, kdy získal jediný titul. "Jsem strašně rád, že jsme to pro město urvali. Bylo důležité, že jsme si od nich odvezli vedení 2:0 na zápasy. Ve třetím jsme je měli na lopatě, bohužel rozhodla minuta chyb a čtvrtý zápas byla dohrávka toho předchozího. Ale výborně jsme se do série vrátili. Věřil jsem, že už to nepustíme. Podle mě to věděl celý tým i ochozy," prohlásil odchovanec Kadaně.

Ani po úvodních dvou výhrách ale nečekal snadnou sérii. "Určitě jsem si nemyslel, že to bude 4:0 na zápasy. Buďme upřímní, oni mají výborný tým a hromadu kluků, co už to vyhráli. Myslím, že třetí zápas v Brně pro nás byl hodně důležitý. Kdybychom to tam neudělali, tak nevím, co by se dělo. (...) Podle mě rozhodl. Bylo to strašně těžké, mohl vyhrát kdokoliv. Ale trošičku si myslím, že jsme tahali za lepší konec než Brno. Jako tým jsme si ukázali, že do čtyřky patříme," uvedl Kaše.

Ať Litvínov narazí v semifinále na suveréna základní části Pardubice, nebo druhou Spartu, Kaše věří v úspěch. "Je úplně jedno, kdo to bude. Pokud chceme vyhrát, tak musíme porazit každého, kdo nám vstoupí do cesty. Měli bychom tam jít s respektem, ale taky s obrovským odhodláním, že jdeme vyhrát. V poslední čtyřce se může stát cokoliv, uvidíme. Ale když už jsme v semifinále, tak je jedno, koho dostaneme. Bude to další hezká série," konstatoval Kaše.

Litvínovští hráči už mají v nohách i tři zápasy předkola play-off s Plzní. "Unavený bude podle mě každý stejně. Jak Pardubice, Sparta, Třinec, nebo České Budějovice. V play-off se vždycky najde něco extra, člověk se ještě víc vymáčkne. Myslím, že to bylo krásně vidět na zápase s Brnem. Nemyslím si, že by se to na nás nějak projevilo," dodal Kaše.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články