Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Obchody na Velikonoce: Jak bude otevřeno?

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Obchody na Velikonoce: Jak bude otevřeno?

Andrea Malá

27. března 2024 15:13

Ilustrační foto

Jen do čtvrtka má člověk jistotu, že si bez problémů zařídí všechno potřebné. Velkým pátkem totiž začne čtyřdenní velikonoční volno. Lidé pak nemohou počítat s tím, že si ve velkých obchodech nakoupí kdykoliv. Na upravenou otevírací dobu během zmíněného období upozorňuje klienty i Česká pošta.

Velikonoce letos vyšly na přelom března a dubna. Čtyřdenní volno je ohraničené Velkým pátkem 29. března a Velikonočním pondělím 1. dubna, což jsou dva státní svátky. Mezi ně se vklíní dva volné víkendové dny.

Svátky ovlivní nejen otevírací dobu obchodů, ale i poštovních poboček. Česká pošta už na webu zveřejnila seznam poboček, které budou v pátek a v pondělí zavřené. Více jich bude v provozu v pátek. V pondělí bude otevřená jediná pobočka v Praze.

Velké obchody budou v pondělí zcela uzavřené. Od roku 2016 totiž v Česku platí zákon o prodejní době v maloobchodě, jehož hlavním záměrem je úprava prodejní doby v maloobchodě tak, aby byl v prodejnách nad 200 metrů čtverečních stanoven zákaz prodeje ve vyjmenované svátky. 

O víkendu i v pátek ale nakoupíte, protože na Velký pátek se zákonné omezení prodejní doby nevztahuje. 

Nejnovější zprávy