TOPlist

Už brzy! HyperOS překvapivě dostane čtyři roky staré Xiaomi, nemáte ho?

xiaomi mi 10 hyperos nahled
  • Nadstavba HyperOS postupně nahrazuje MIUI na zařízeních od Xiaomi
  • Update překvapivě zamíří na vlajkové modely z roku 2020
  • Podle zástupce společnosti se jejich majitelé dočkají už příští měsíc

Xiaomi má ve svém portfoliu ještě spoustu zařízení, na která hodlá přinést rozhraní HyperOS, nahrazující zažité MIUI. Zrovna včera jsme vás informovali o příchodu modernějšího systému do jednoho z nejpopulárnějších tabletů v České republice a nyní se vynořily informace o přibližném termínu překvapivého rozšíření nadstavby na čtyři roky staré modely.

Nebudu vás dlouho napínat: telefonem, který mám na mysli, je Xiaomi Mi 10. Zařízení vyšlo v roce 2020 a k dispozici bylo i na zdejším trhu. V podstatě se jedná o někdejší vlajkový model, jenž vyšel s designem, za který by se nemusely stydět ani dnešní TOP smartphony. V jeho případě je aktualizace na HyperOS ale trochu překvapivá, jelikož byl se svými sourozenci Mi 10 Pro a Mi 10 Ultra, které update také nemine, zařazen na seznam mobilů s ukončenou podporou. Že se s MIUI rozloučí po vzoru svých nástupců, ohlásil šéf Xiaomi Lei Jun už loni na podzim.

Xiaomi Mi 10 Pro

Řada Xiaomi Mi 10 vyšla s Androidem 10 a v loňském roce obdržela Android 13 spolu s nadstavbou MIUI. HyperOS by jednotlivé modely měly dostat už v příštím měsíci, o čemž dle čínských médií informoval Zhang Guoquan, šéf oddělení mobilního softwaru ve společnosti Xiaomi.

Xiaomi Mi 10

Přestože se detaily zatím týkají pouze Číny, je velmi pravděpodobné, že update obdrží také majitelé globálních modelů, byť nejspíš s určitým zpožděním. Se skoro 100% jistotou už ale můžeme prohlásit, že řada Xiaomi Mi 10 po přechodu na HyperOS už žádný velký update nedostane.

Už vaše zařízení dostalo HyperOS?

Zdroje: ITHome, Gizmochina

Adam Kurfürst
O Autorovi - Adam Kurfürst

Adam studuje na gymnáziu a technologické žurnalistice se věnuje od svých 14 let. Pakliže pomineme jeho vášeň pro chytré telefony, tablety a příslušenství, rád se… více o autorovi

Mohlo by vás zajímat

Komentáře (2)