Oficiální známka Paříž 2024 představena v Poštovním muzeu

Ve Francouzském poštovním muzeu byla v úterý oficiálně představena oficiální známka olympijských a paralympijských her v Paříži, která vznikla ve spolupráci organizačního výboru Paříž 2024 a skupiny La Poste.

Známka čerpá inspiraci z vizuální identity pařížských olympijských her a zdůrazňuje ikonická místa, jako je Eiffelova věž a řeka Seina, a objevují se na ní sportovní prvky atletických drah a míčů. Známka se vyznačuje výjimečnou povrchovou úpravou horkou ražbou.

»Tato známka se nese v barvách Paříže 2024 a plně se tak podílí na zahájení her. Nemůžeme se dočkat, až bude putovat po Francii i po celém světě,« řekl Tony Estanguet, prezident organizačního výboru Paříž 2024.

Skupina La Poste vydala svou první oficiální olympijskou známku v roce 1924, kdy Paříž hostila osmé letní olympijské hry. Při následujících olympijských hrách ve Francii, jako byly zimní olympijské hry v Grenoblu v roce 1968 a zimní olympijské hry v Albertville v roce 1992, vydala skupina La Poste rovněž olympijské známky. Po úspěšné kandidatuře Paříže na pořádání letních olympijských her v roce 2024 v roce 2017 připomněla skupina La Poste tuto událost vydáním speciální známky.

»La Poste je hrdá na to, že může vydat tuto charakteristickou známku. Je bohatá na symboly, odráží duši her a umožňuje Paříži 2024 cestovat a zářit po celém světě,« uvedl Philippe Wahl, prezident a generální ředitel skupiny La Poste.

Oficiální olympijská známka v ceně 1,96 eura (2,12 amerického dolaru) vyjde v nákladu 800 000 kusů a do prodeje se dostane 29. března.

(Xinhua)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy