Investujte do prémiového rumu!

Přidat na Seznam.cz

Věděli jste, že investovat je možné do rumu? Stejně jako do francouzského koňaku či skotské malt whiskey? I u něj totiž platí, že čím je starší a kvalitnější, tím je lepší a tím pádem i dražší. A na základě jakých parametrů takový rum na trhu poznat?

Nedávno tomu byly tři roky, kdy společnost Dictator nabídla do dražby luxusní karafu Dictator Lalique 1976. A ejhle, vydražila se za rekordních třicet tisíc liber. To samozřejmě mezi sběrateli a investory způsobilo poprask. Došlo jim, že před sebou mají další investiční nástroj, který jim zhodnotí úspory. A tak do něj začali houfně investovat. A dobře udělali.

Není rum jako rum

I investování do rumu vyžaduje patřičné znalosti a zkušenosti. Není zkrátka rum jako rum. Rum investiční by měl mít dlouhou tradici a ideálně rovněž mezinárodní reputaci. Měli by ho znát investoři po celém světě. Dalším důležitým parametrem je stáří rumu (cena nejstaršího rumu na světě, kterým je Harewood, dosahuje jednoho milionu korun) a počet vyrobených lahví. Nejhodnotnější tak jsou rumy z limitovaných edicí.

Kde nakupovat?

Prémiové destiláty a vína jsou k sehnání například na e-shopu Bestdrink.cz. Přímo ve své prodejně na Praze 9 v Horních Počernicích má více jak 14.000 láhví. Vybírat můžete vybrat z více než 300 druhů whisky, 500 druhů rumů od 80 různých značek, 160 druhů koňaku a armagňaku. Seženete tu ale také již zmíněné investiční rumy. V nabídce je například prémiový investiční rum Dictator.

Ovocné destiláty, giny, vodky i brandy

Bohatý výběr najdete i v kategorii ovocných destilátů, ginů, vodky, tequily, brandy či absinthu a samozřejmě vín a také českých destilátů a likérů. Že se v nich nevyznáte? To vůbec nevadí, personál vám při výběru ochotně poradí. Ať již sháníte lahvinku jako dárek, investici nebo pro své vlastní potěšení, rozhodně jste na správné adrese.