Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Miss World Krystyna Pyszková ve službách diplomacie? Lipavský řekl, čím ho zaujala

Top

Redaktora můžete kontakovat v každém článku skrz kontaktní formulář

Provozovatelem zpravodajského serveru EXTRASIMO.cz je firma Czech Media Network s.r.o., IČ: 11823054


Sledujte EXTRASIMO.cz

© 2024 Copyright EXTRASIMO.CZ a dodavatelé Profimedia a ČTK

Miss World Krystyna Pyszková ve službách diplomacie? Lipavský řekl, čím ho zaujala

Andrea Malá

27. března 2024 19:04

Krystyna Pyszková Video

Náročný program nové světové královny krásy pokračuje i po návratu do rodného Česka. Miss World Krystyna Pyszková má totiž momentálně svou cenu i pro českou diplomacii a reprezentaci země ve světě. 

Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) dnes na síti X informoval, že Pyszkovou přijal a přivítal zpět v Česku. "Ještě jednou gratuluji k jejímu úspěchu. Z pozice ministra zahraničí si vážím zejména jejího záměru angažovat se mj. v rozvojové spolupráci. Pro ministerstvo je to jedno z prioritních témat," napsal šéf diplomacie.

Lipavský úspěch blondýnky ocenil už ve chvíli, kdy se stal.  "Měl jsem možnost ji osobně podpořit minulý týden při neplánovaném dlouhém mezipřistání v Indii a moc jí tento úspěch přeju," uvedl před časem.

O vítězství Češky informovala velká světová média v čele se CNN. Pyszková navázala na dosud jedinou českou vítězku Taťánu Kuchařovou, která uspěla v roce 2006.

Třinecká rodačka soupeřila s více než stovkou žen a úspěšně procházela soutěží, která se postupně zužovala, až zůstaly ve hře poslední čtyři účastnice. Ve velkém finále pak předčila Yasminu Zeytounovou z Libanonu, Aché Abrahamsovou z Trinidadu a Tobaga a Lesego Chombovou z Botswany. 

Nejnovější zprávy