Činnost kryptoburzy Binance v Rusku převzala kvůli válce jiná firma. Neuspěla a po pár měsících ukončuje činnost

Přidat na Seznam.cz

Nedávno v Rusku založená kryptoburza CommEX, která převzala ruské operace největší světové burzy Binance, v pondělí oznámila, že během příštího měsíce a půl začne ukončovat svou činnost. Zájem Rusů o kryptoměny se neukázal jako valný a plánovaný byznys už po pár měsících končí, píše server The Moscow Times.

„Platforma CommEX se rozhodla, že od 25. března 2024 začne pozastavovat některé služby a 10. května zcela vypne oficiální webové stránky,“ uvedla v prohlášení.

„Doporučujeme uživatelům, aby neprodleně uzavřeli pozice, stáhli aktiva a spravovali svá aktiva na platformě,“ uvedla CommEX.

Společnost CommEX, která zahájila činnost v září, koupila ruské operace Binance za nezveřejněnou částku poté, co se objevily zprávy, že Spojené státy prověřují Binance kvůli možnému porušení válečných sankcí proti Rusku.

Rostoucí počet Rusů se obrátil na kryptografické burzy poté, co západní sankce odřízly ruské banky od globálních platebních sítí v důsledku invaze na Ukrajinu. Ukázalo se ale, že tento zájem o kryptoměny se minimálně z byznysového hlediska nevyplácel.

Zástupci CommEX se vždy bránili otázkám uživatelů ohledně jejího vlastnictví a místa sídla. To se neví ani těsně před jejím koncem.

Binance založil v roce 2017 v Číně kanadský občan Changpeng Zhao, ale po zásahu Pekingu proti kryptoměnám přesunul její provoz do míst, jako jsou Singapur, Bahrajn, Dubaj, Paříž a Kajmanské ostrovy.

Zdroj: The Moscow Times