Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Každý dres je originál. Fotbalisté budou na Euru v novém, červené dominuje lev

Sport

  19:21
Fotbalová reprezentace ukázala nové dresy, v nichž se poprvé představí před červnovým evropským šampionátem v Německu. Domácí červené sadě dominuje výrazný vzor na hrudi, jiná je i venkovní bílá sada, která má být podle tvůrců vzpomínkou na legendární národní tým z roku 2004.

Dresy opět připravila německá společnost Puma, která je dlouholetým partnerem českého fotbalu. Na Euru oblékne například také Švýcary nebo Rakušany.

Český domácí dres v červené barvě má do svého designu zakomponovaného dvouocasého lva, odvozeného od tradičního znaku země. „Líbí se mi, že na každém dresu jsou tyto symboly rozmístěny trochu jinak, takže je každý dres originál,“ řekl trenér Ivan Hašek.

Reprezentanti Tomáš Vlček, Patrik Schick a Mojmír Chytil pózují v nových...

On i jeho svěřenci si ze všeho nejvíc přejí, aby nové dresy byly především vítězné. Premiéru budou mít v přípravných zápasech před výkopem Eura v Německu, které Češi odehrají proti Maltě a Severní Makedonii.

Na samotném turnaji pak ve skupině potkají Portugalsko, Gruzii a Turecko.

„Nové dresy spojují tradici a odkaz českého týmu s nejmodernějšími technologiemi. V propracovaném designu je navíc řada detailů, které hráče i fanoušky zaujmou,“ věří Jan Sochor, generální ředitel Puma pro střední a východní Evropu.

Nové domácí dresy české fotbalové reprezentace.
Nové dresy fotbalové reprezentace. Seniorský tým se v nich představí už na Euru...

Puma společně s národním týmem představila novou podobu dresů ve středu v podvečer na pražských Vinohradech. Neexperimentovala jako před pěti lety, kdy české fotbalisty převlékla z bílé do svítivě zelené, což mělo připomenout odstín mladých lipových listů...

Fanoušci i experti tehdy neortodoxní krok kritizovali.

„Česká fotbalová reprezentace nejčastěji nastupovala v trikolóře a je správné, že se této tradice držíme,“ poznamenal nyní předseda fotbalové asociace Petr Fousek „Zároveň dres obsahuje české symboly, a národní tým tak bude na Euru hrdě reprezentovat celé Česko,“ doplnil.

Líbí se vám nové dresy českých fotbalistů?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00středa 3. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Ne471
Ano390

Dresy jsou vyrobeny unikátní recyklační technologií RE:FIBRE, která umožňuje využití už použitých materiálů pro tvorbu zcela nových výrobků.

Autor: