Všimli jste si? Streamovací služba Disney+ změnila své logo

Všimli jste si? Streamovací služba Disney+ změnila své logo
Fotografie: Disney
  • Logo má nově modrozelené pozadí
  • Proměnou prošla i linka ke znaménku plus

Streamovací služba Disney+ patří mezi ty vůbec nejpopulárnější po celém světě. Vděčí za to především zajímavém katalogu titulů. Ať už jde o oblíbenou filmovou sérii Star Wars, případně kompletní nabídku filmů a seriálů pod značkou Marvel, nebo klasické seriály, jako jsou Simpsonovi, Griffinovi či Jak jsem poznal vaši matku. Služba byla prvně spuštěna v listopadu 2019, tedy před více než 4 lety. Její přístupnost na českém trhu je však výrazně mladší, oficiálně ji můžeme využívat necelé dva roky.

Podstatné je, že po celou dobu společnost využívala své logo beze změny. Typický bílý nápis na tmavě modrém pozadí a oblá linka nad samotným nápisem Disney, která přecházela z modré do bílé, aby na samém konci pomohla vytvořit znaménko plus. To se však aktuálně změnilo. Co je tedy nového?


Jak můžete sami vidět, první změna se dotkal pozadí loga, které už není tmavě modré, nýbrž modrozelené. Oficiální důvod změny není znám a tak si můžeme jen zaspekulovat, že se chce Disney+ odlišit od své konkurence, kdy modrou používá třeba služba Max (bývalé HBO Max). Při podrobnějším zkoumáni zjistíte, že se kosmeticky změnila i oblá linie nad logem, která je nově kompletně bílá.

V tuto chvíli probíhá změna loga postupně a ne všude na něj narazíte. Například na oficiálních webových stránkách již ano, ale v obchodě Google Play je nadále viditelné původní logo, a to i v momentě, kdy provedete aktualizaci aplikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze