Sedmý duel v Třinci určí čtvrtého semifinalistu, Jihočeši mohou přepsat historii

Rozhodující sedmé utkání čtvrtfinále play off extraligy čeká ve čtvrtek hokejisty Třince a Českých Budějovic. Oceláři, kteří útočí na pátý titul v řadě a vyhráli 13 sérií za sebou, vedli už 3:0 na zápasy, jenže tři mečboly promarnili. Jihočeši nyní mohou dokonat obrat, jaký se v extraligovém play off ještě nikomu nepovedl. Klíčové utkání, které určí zbývajícího semifinalistu vedle Pardubic, Sparty a Litvínova, začne v 17 hodin.

Třinec vstoupil do série suverénně. Poprvé inkasoval až ve třetím utkání, a to po více než 129 minutách. Jenže od vedení 3:0 na zápasy vypadli Slezané z role a další tři duely prohráli s celkovým skóre 3:10. »Budějovice se z těch výkonů poučily. A my se budeme muset také poučit. Potřebujeme, abychom hráli nejen šedesát minut, ale celý zápas a úplně všichni,« prohlásil třinecký kouč Zdeněk Moták.

Oceláři budou mít výhodu domácího prostředí. »Těšíme se domů. Samozřejmě chcete vyhrát sérii v co nejrychlejším čase, co jen to jde. Ale každý hokejista si chce také zahrát sedmý zápas. Odmala chcete hrát tak velké zápasy. A teď je zápas číslo sedm před námi,« uvedl útočník Daniel Voženílek.

»Vracet se nemůžeme. Co se stalo, už nemůžeme ovlivnit. Musíme se koukat dopředu, co ovlivnit můžeme,« řekl Voženílek, který měl v základní části průměr takřka bodu na zápas, ale proti Jihočechům má zatím bilanci jen 1+1.

Z 0:3 na 3:3? Teprve počtvrté…

Motor dokázal vyrovnat sérii z 0:3 na 3:3 jako čtvrtý tým v historii. »Kluci dýchají jeden za druhého. Strašně moc si toho vážíme, že jsme vstali z mrtvých a z 0:3 je to 3:3,« řekl kouč Ladislav Čihák.

»V Třinci se rozhodne a my uděláme maximum, abychom se vrátili s výhrou a mohli si zahrát v Budějovicích další sérii. Víme, že to budeme mít extrémně těžké. Na nějaký zápis do historie nekoukám. Prostě chceme vyhrát,« dodal Čihák.

V šestém utkání Třinec marně hledal cestu do větších gólových šancí a nakonec vyšel naprázdno. »Ty týmy se samozřejmě znají, stejně tak se znají hráči, trenéři znají styl soupeře. Kolikrát je to i o štěstí, o nějakém odraženém kotouči, je to prostě o detailech. My jsme byli naposledy šťastnější a přál bych si, abychom byli šťastnější i v Třinci,« řekl Čihák.

České Budějovice se opírají o brankáře Dominika Hrachovinu, který za poslední tři zápasy inkasoval dohromady jen tři góly. »Musíme zůstat nohama na zemi. Pro nás se nic nemění. Kdo vyhraje poslední zápas, jde dál. Vyhraje ten, kdo to bude víc chtít a bude mít i víc štěstí. Historie přijde, až se to stane. Zatím se to nestalo. Bylo to 3:0 pro ně, teď je to 3:3. Nejde mluvit jinak než v klišé – a sice, že poslední krok je nejtěžší,« řekl Hrachovina.

Výsledek čtvrtečního duelu zároveň určí složení semifinálových dvojic. Pokud postoupí Slezané, zopakují si souboj z loňského čtvrtfinále s pražskou Spartou a Pardubice se utkají s Litvínovem. V případě, že dokonají obrat Jihočeši, narazí na vítěze základní části Dynamo a Litvínov by čekala Sparta.

(koz, čtk)

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy