Čtyřicet let soukromého vysílání v Bavorsku

28. březen 2024

Poslední přibližně rok je ve znamení připomínek významných výročí v Česku i sousedním Německu. V obou zemích si připomnělo pravidelné rozhlasové vysílání v loňském roce sto let. Zatímco počátky privátního vysílání v České republice, respektive tehdejším Československu, sahahí do začátku devadesátých let, naši západní sousedé si letos připomínají jeho čtyři dekády.

Čtěte také

Prezident bavorského mediálního regulátora BLM Thorsten Schmiege to okomentoval slovy: „40 let ve vysílání. Soukromé vysílání v Bavorsku se stalo nedílnou součástí systému duálního systému v Německu. Představuje rozmanitost, která nemá konkurenci. Místní rozhlasové a televizní stanice jsou pro publikum kotvou a svým spolehlivým publicistickým obsahem vytvářejí důvěru. Zvláště v mediální společnosti, která se radikálně změnila kvůli výzvám internetu.“

Čtyři dekády soukromého vysílání znamená 40 let kreativních programových nápadů, 40 let moderátorského talentu a 40 let prvotřídního novinářského know-how. Kampaně k tomuto významnému výročí se účastní více než 30 provozovatelů rozhlasového i televizního vysílání, od ProSieben po Franken Fernsehen a od Radia Primaton až po nejposluchanější komerční rádio Antenne Bayern. Významným distribučním kanálem pro tato rádia je přitom právě DAB+.

autor: lukpo
Spustit audio

Související